4 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2009 09:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Yüksek Askeri Şura, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'nda toplanacak.

- Şura üyeleri, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Yüksek Askeri Şura üyeleri onuruna Dışişleri Konutu'nda öğle yemeği verecek.

- Yüksek Askeri Şura sonuçları, Cumhurbaşkanı Gül'e, Çankaya Köşkü'nde sunulacak.

2- Cumhurbaşkanı Gül, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

- Gül, Devlet Tiyatroları ile Devlet Opera ve Balesinin 60. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Opera Binası'nda düzenlenen gala temsilini izleyecek.

3- Başbakan Erdoğan, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Said Celili'yi Başbakanlık Resmi Konutu'nda kabul edecek.

4- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Christer Asp'ı kabul edecek.

5- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Mülkiye'nin 150. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde düzenlenen törene katılacak.

6- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun, Belçika'nın başkenti Brüksel'de katıldığı NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı sona eriyor.

7- "Kolluk Kuvvetleri İşbirliği Anlaşması"nı imzalamak ve temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'nın başkenti Kiev'e giden İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın temasları izleniyor.

8- "Dünya Aile Zirvesi" İstanbul'da toplanacak.

- Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, BM ve değişik ülkelerden temsilcilerin yer alacağı zirvenin açılışında konuşacak.

- Kavaf, İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenen Engelsiz Yaşam Fuarı'nı da ziyaret edecek.

9- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul'da, TBMM Fırsat Eşitliği Komisyonu Konferansı ile Bilgi Üniversitesi'nin konferansına katılacak, Çek Cumhuriyeti Senatosu heyetini kabul edecek.

10- Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Van'da, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) açılışını yapacak.

- Yılmaz, Van Ticaret Borsası (VATBO) Organize Hayvancılık Bölgesi'ni ziyaret edecek, "DAP ve Bölge Sorunları" konulu konferansta konuşacak.

11- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İstanbul'da, TEMSA'nın ürettiği toplu taşıma aracı "Avenue"'nun ilk ihracatı törenine katılacak.

- Çağlayan başkanlığında gerçekleştirilecek "İstanbul Fashion Week"in basın tanıtımı yapılacak.

12- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun olağan genel kurulunda konuşacak.

13- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sivas'ta toplu temel atma ve açılış törenine katılacak, ziyaretlerde bulunacak.

14- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bilgi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü'nce İstanbul'da düzenlenen, "Değişen Dünya Düzeninde Türkiye'nin Enerji Politikaları" konferansta konuşacak.

15- Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Gaziantep'te Valilik, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile bakanlığına bağlı birimleri ziyaret edecek.

- Demir, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin yaptırdığı içme suyu deposu ile 2. atıksu arıtma tesisini de hizmete açacak.

16- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Yenikapı'da 5 yıldır süren arkeolojik kazılar nedeniyle çalışmaya yeni başlayacak Marmaraş TBM3 tünel delme işlemine refakat edecek.

17- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 1. Gıda Güvenliği Kongresi ile Vodafone Çiftçi Kulübü Projesi'nin İstanbul'daki tanıtım toplantısına katılacak.

18- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da başlayacak olan 5. Ulusal Yayın Kongresi'nin açılışında konuşacak.

- Günay, "2010 Türkiye'de Japon Yılı" tanıtımı resepsiyonuna da katılacak.

19- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, resmi bir ziyaret için bulunduğu Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te, tıbbi kuruluşlarda incelemelerde bulunacak.

20- Gürcistan'da bulunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vaşlovani Ulusal Parkı'nda, Şanlıurfa'daki ceylan üretim istasyonundan getirilen ceylanlar için düzenlenen koruma alanının açılışında bulunacak.

- Eroğlu, Türkiye ile Gürcistan arasında çevre ve ormancılık alanında işbirliği anlaşması imzalayacak.

21- Eczacılar, ilaçta yeni fiyat kararnamesini protesto etmek amacıyla kepenk kapatma eylemi yapacak.

22- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Birleşik Krallık Başbakanı Gordon Brown ile başkent Londra'da görüşecek.

- Talat, düşünce kuruluşu Chatham House'da konuşma yapacak.

23- Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyet, Almanya'nın Münih kentinde temaslarda bulunacak.

24- Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

25- TBMM Adalet Komisyonunda, Çek Yasası tasarısının görüşmeleri sürüyor.

26- TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Ankara'da, GDO Yönetmeliği'ne ilişkin Danıştay'ın aldığı kararın sonuçlarının değerlendirileceği basın toplantısı yapacak.

27- NATO İzmir Müttefik Hava Unsur Komutanlığında komuta devir teslim töreni yapılacak.

28- Sakarya Üniversitesinde Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Abdullah Güven ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Yusuf Çelebi'nin katılacakları, "Engellilik, Mobilite ve Fiziksel Engelliler İçin Medikal Teknolojide Mesleki Eğitim" konulu sempozyum yapılacak.

29- Toplantı...Ziyaret...Tören...

- Fethiye Belediyesi ve Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu tarafından Fethiye'de düzenlenen ve 27 ülkeden 70 bilim adamının katıldığı Uluslararası Türk Kültürü Kurultayı'nın 2. gününde katılımcılar bildirilerini sunacak.

- TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş ve beraberindeki heyet, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret edecek.

- Muhasebe Öğretim Üyeleri Bilim ve Dayanışma Vakfı (MÖDAV) tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Muhasebe Konferansı, "Kriz Döneminde Yönetim Muhasebesinin Rolü" konusuyla İstanbul'da başlıyor.

- Kemik İliği Transplantasyon Vakfı, Ege Üniversitesinde kuracağı hasta ve hasta yakınları konukevi dolayısıyla basın toplantısı yapacak.

- Hizmet-İş Sendikası'nın öncülüğünde Uluslararası Kamu Hizmetleri Sendikaları Federasyonu'na üye sendikaların katılacağı eğitim semineri Kocaeli'nde yapılacak.

- Hayırsever iş adamı Temel Yaşar Çoruh tarafından Trabzon'da yaptırılan ilköğretim okulunun resmi açılışı yapılacak.

30- Futbolda 19. Dünya Kupası finallerinin grup kuraları, Güney Afrika'nın Cape Town kentinde çekilecek.

31- Turkcell Süper Lig'de 15. haftanın ilk maçında Beşiktaş ile Diyarbakırspor, BJK İnönü Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

32- Senkronize Yüzme Türkiye Birinciliği müsabakaları İstanbul'da başlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber