Eczaneler kepenk kapattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2009 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlaçta yapılan indirimin ardından stoklarından dolayı zarara uğrayacaklarını savunan eczaneler, Türkiye genelinde kepenk kapattı. İstanbul'da birçok eczane kepenk kapatma eylemine destek verirken, vatandaşların mağdur olmaması için nöbetçi eczane sayısı arttırıldı.

Türkiye genelindeki birçok eczane dükkanlarını kapatarak kapılarına "Bugün kapalıyız" afişleri astı. Siyah renkli afişlerin üzerinde "Teker teker kapanacaktık hep beraber kapattık. BUGÜN KAPALIYIZ yarını bilmiyoruz" yazılı olduğu görüldü. İstanbul'daki eczaneler de kepenk kapatarak sorunlarının çözülmesini istedi. Çapa, Cerrahpaşa ve Haseki hastanelerinin bulunduğu hastaneler bölgesinde nöbetçi eczaneler dışında hiçbir eczane açılmadı. Sabah işyerlerine gelen eczacılar kapılarına "Bugün kapalıyız" afişlerini astı. Halkın eylemlerine destek vermesini isteyen eczacılar, onları mağdur etmeyeceklerini savundu.

İstanbul Eczacılar Odası Bölge Temsilcisi Sehnaz Efeoğlu, vatandaşların eylem nedeniyle mağdur olmadıklarını ve nöbetçi eczane sayılarını arttırdıklarını açıkladı. Bölge temsilcileri olarak eczanelerdeki durumu kontrol ettiklerini kaydeden Efeoğlu, "Çapa'da, Cerrahpaşa ve Haseki'de 10'ar eczaneyi nöbetçi olarak açık tuttuk. Vatandaşları mağdur etmemek için uğraş veriyoruz. İstanbul genelinde de 300 eczane nöbetçi olacak" diye konuştu.

Nöbetçi eczaneden ilaç alan bir vatandaş ise eylemin kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Haseki Hastanesi'nden Çapa'ya kadar eczane aradığını belirten vatandaş, "Bir saattir eczane arıyorum. Haseki'de tedavi için sıra almıştım muhtemelen o da yandı" dedi. Başka bir vatandaş ise eylemin neden yapıldığını anlamayarak "Destek veriyorum. İlaçlar çok pahalı" dedi. Ancak eylemin ilaç indirimini protesto için yapıldığını anlayınca "O zaman gereksiz" şeklinde konuştu.

Eczacıların 1924'ten beri sorunlarının günden güne arttığını kaydeden bir eczane sahibi, "Benim babamda eczacıydı. O günden bu güne günden güne geriye gidiş yaşanıyor. Birçok eczane kapanacak konuma geldi. Yeni kararnameyle de iyice eczacılar bitirilmek isteniyor. İlaç sanayi her geçen gün büyürken, eczacıların durumu daha da kötüleşiyor." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber