Denizli'deki 4 okula deprem tatili

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2009 10:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Denizli Valisi Yavuz Erkmen; Denizli'de 4 okulun öğrencilerin deprem nedeniyle psikolojik durumları dikkate alınarak, okul idarecilerinin kararı ile tatil edildiğini açıkladı.

Valilik Binasında ve Binalarda Çatlak

- Aydın'ın Buharkent ilçesinde meydana gelen deprem Denizli'de de hissedilirken, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, ilde kriz masası oluşturduklarını ve gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.

Aydın ile sınırı bulunan Denizli'de şiddetli olarak hissedilen ve vatandaşların sabahın erken saatlerinde panikle evlerinden fırlamalarına neden olan deprem, başta Valilik binası olmak üzere ildeki bazı binalarda küçük çatlaklara ve sıva dökülmelerine neden oldu. Tirekapılar Mahallesi'nde bir evin bacası, önünde park halindeki otomobilin üzerine devrildi.

Denizli Valisi Yavuz Erken, depremin merkez üssünün Denizli'ye yakın olması nedeniyle ilde şiddetli şekilde hissedildiğini belirterek, vatandaşların ilk anda panik yaşadığını, ancak daha sonra durumun sakinleştiğini kaydetti. Erkmen, "Kriz merkezi oluşturduk. Gelişmeleri izliyoruz" dedi.

Öte yandan veliler, okula gönderdikleri çocuklarını gelerek aldılar.

İl Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileri, okulların tatil edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını ancak konunun değerlendirildiğini bildirdi.

KANDİLLİ RASATHANESİ YETKİLİLERİ

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkilileri, hızlı çözülümlerde lokasyonların birbirine yakınlığı nedeniyle depremin merkez üssünün ilk olarak Aydın'ın Horsunlu ilçesi olarak bildirildiğini, ancak daha sonra Buharkent ilçesi olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

Aydın'da 7 Artçı Sarsıntı

- Aydın'ın Buharkent ilçesinde meydana gelen 4,9 şiddetindeki depremin ardından yedi artçı sarsıntı kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, saat 08.02'de Buharkent ilçesinde meydana gelen ve çevre il ve ilçelerde de hissedilen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından, aynı bölgede 09.45 itibari ile yedi artçı sarsıntı kaydedildiği belirtildi. Sarsıntıların, 3,1 ile 3,5 arasında değiştiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber