Komutanlar serbest bırakıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2009 19:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç kuvvet komutanu sorgularının ardından savcılıkça serbest bırakıldı

GÖREVDE bulundukları 2003 ile 2004 yıllarında gerçekleştirilen darbe planları yüzünden 'şüpheli' olarak Ergenekon savcılarına ifade veren eski Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, eski Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek yaklaşık 10 saat süren ifadelerinin ardınadan serbest bırakıldılar.


Eski Kara Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ile eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in "Ergenekon" soruşturması kapsamında ifade işlemine ara verildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde saat 10.00'da başlayan ifade verme işlemi, saat 12.30'da öğle yemeği için durduruldu.

Bu arada, emekli Oramiral Özden Örnek'in ifadesinin İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Turan Çolakkadı, Cumhuriyet Savcıları Zekeriya Öz ve Fikret Seçen, emekli Orgeneral İbrahim Fırtına'nın ifadesinin Cumhuriyet Savcısı Murat Yönder, emekli Orgeneral Aytaç Yalman'ın ifadesinin de Cumhuriyet Savcısı Ercan Şafak tarafından alındığı öğrenildi.


Kara Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman, Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve Deniz Kuvvetleri eski Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, "Ergenekon" soruşturması kapsamında ifadelerine başvurulmak üzere Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi.

Sivil plakalı araçlarla ayrı ayrı adliyeye gelen Yalman, Fırtına ve Örnek, hakim ve savcıların giriş yaptığı bölümden binaya alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber