Yeni RTÜK mevzuatında tütün, alkol reklamı serbest

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2009 20:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği Yönetim Kurulu Başkanı (RATEM) Yusuf Gürsoy başkanlığında yapılan toplantıda, RTÜK mevzuatının yenilendiği ve yeni yasanın neler getirdiği basın ve kamuoyuyla paylaşıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda Çetin Emeç Toplantı Salonu'nda yapılan Radyo ve Televizyon Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun Taslağı Değerlendirme Toplantısında konuşan RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy, "Yapılan yeni yasa çalışmaları, her değişiklikle taslak metninin RTÜK tarafından görüşlerimize başvurularak ve önerilerimiz alınmak üzere meslek birliğimize gönderilmiştir" dedi.

YENİ YASA NELER GETİRİYOR?

RATEM Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Gürsoy konuşmasında yeni yasanın neler getirdiğine de açıklık getirdi. Gürsoy, "Yeni yasa sayesinde öncelikle RTÜK içerisinde yer alan görev ve görev tanımlamaları değişecek. RTÜK'ün reklam payı yüzde 5'ten yüzde 3'e düşürülecek. Kurumsal sembol uygulaması yaygınlaştırılacak" dedi.

Yeni düzenlemeyle ortak verici işletim sistemi uygulamasına geçileceğini ifade eden Gürsoy, "Ayrıca artık belirli ürünlerin reklamının yapılması konusunda kısıtlamalar kaldırılacak. Yani yeni yasa düzenlemesiyle sağlık alanında reçetesiz satılan ilaçlar ile alkol ve tütün satışının reklamları da artık yayınlanabilecek. Ayrıca seçim zamanında hangi partiden olursa olsun tüm adayların görsel reklamları da yayınlanarak fatura kesilecek" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber