ÖSS için kritik eşik: 17 Aralık

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 13 Aralık 2009 23:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

NEZİR GÜNEŞ Mardin DHA

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, Yüksek Öğretim Kurulu'nun (YÖK) katsayı uygulamasıyla ilgili kararını 17 Aralık'tan sonra vermesi halinde sınav takviminde değişiklik olabileceğini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi'ni ziyaretinin ardından gazetecilerin katsayı uygulamasıyla ilgili sorularını yanıtlayan Yarımağan, Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararından sonra başlayan belirsizliğin devam ettiğini belirtti. Katsayı uygulamasında yetkili kurumun YÖK olduğunu söyleyen Yarımağan, ?Onlar karar alacaklar, biz uygulayacağız. Geçen hafta bir toplantı yapmışlardı. 17 Aralık'ta bir daha toplanacaklar. Orada nihai kararlarını verecekler? dedi.

Toplantı perşembe günü

YÖK'ün katsayı uygulamasıyla ilgili kararını perşembe günkü toplantının ardından vermesi halinde sınav takviminde bir değişiklik olabileceğini belirten Yarımağan, ?Bir karar verilirse hiçbir aksama olmayacak. Ama, inşallah ondan sonra başka gelişmeler olmaz? diye konuştu.

Yarımağan, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrencilerin fazla olmasının yanı sıra, Milli Eğitim'deki müfredat değişikliğiyle birlikte sınav sorularında herhangi bir değişiklik olup olmayacağı sorulunca, ?Sınavlar hep aynı düzeyde oluyor. Ne kolay, ne zor. Kolay sınav da yapsak olmaz, çok zor sınav da yapsak olmaz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber