Belediye başkanı, işçi gibi kaldırım döşeyip kum taşıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Aralık 2009 20:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Isparta'nın Senirkent ilçesi Uluğbey Belde Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Köse, ekonomik sıkıntılar yüzünden belediyenin bütün işlerinde kazma kürek bir işçi gibi çalışıyor.

Dört aydan bu yana işçilerle birlikte maaş alamayan Başkan Köse, beldede işlerin aksamaması için belediye işçileriyle birlikte sabah akşam çalışıyor. Başkan Köse, kaldırım taşı döşüyor, kum getiriyor, taş taşıyor.

Türkiye genelindeki bazı ilçe ve belde belediyelerinde yaşanan ekonomik sıkıntılar, Isparta'nın da değişik ilçe ve beldelerinde yaşanıyor. Isparta'nın Senirkent ilçesi Uluğbey Belediyesi de personel maaşlarını bile ödemekte güçlük çekiyor.

Belediye Başkanı Köse, belediyenin geliri olmadığı için personel maaşlarını ödemekte zorluk çektiklerini, kendisinin de yaklaşık 4 aydır işçiler gibi maaşını almadığını dile getirdi.

Belediyenin gerek alt yapı gerekse yol çalışmalarında çalışanlarıyla birlikte emek verdiğini ifade eden Başkan Köse, Kültür Bakanlığı'nın 20 bin TL'lik yardımıyla Seyit Baba Sultan Festivali'ni yapmış oldukları alanının kilit parke çalışmalarını yaptıklarını söyledi. Belediye'de 12 kadrolu işçi, bir memur, bir tane de sözleşmeli personel bulunduğunu aktaran Köse, sadece personel giderinin 27 bin TL olduğunu söyledi. Köse, "Fakat bize gelen para ise 6 bin TL. Bırakın acil ihtiyaçlarımızı personel giderlerini bile karşılayamamaktayız." dedi.

Bunun için kendisinin de bir işçi gibi çalıştığını ifade eden Köse, belde halkının da çoğu zaman gönüllü olarak bu çalışmalara destek verdiğini anlattı. Hüseyin Köse, İller Bankası kesintisinin daha az yapılmasını, belediyelere aktarılan payın artırılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber