Talim Terbiye Kurulu ile ilgili usulsüzlük iddiaları üzerine MEB tarafından başlatılan soruşturmada, kurulda çalışan 200'den fazla görevlinin yolsuzluğa karıştığı tespit edildi.

Haber Giriş : 08 Temmuz 2003 05:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Talim Terbiye Kurulu ile ilgili usulsüzlük iddiaları üzerine MEB tarafından başlatılan soruşturmada, kurulda çalışan 200'den fazla görevlinin yolsuzluğa karıştığı tespit edildi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) ile ilgili usulsüzlük iddiaları üzerine başlattığı soruşturma, kurulda dönen büyük yolsuzluk çarkını ortaya çıkardı. Bakanlık müfettişleri, TTK'da çalışan 200'den fazla görevlinin yolsuzluğa karıştığını tespit etti.

Yolsuzluk operasyonunun ilk adımı ocak ayında Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde atıldı. Müdürlüğün yaptığı işlemleri mercek altına alan MEB müfettişleri, yolsuzluğun TTK ile bağlantılı olduğunu gördü. Bunun üzerine TTK'ya yönelen bakanlık müfettişlerinin araştırması, kurumdan gelen pis kokuların haklılığını kanıtladı. Yaklaşık 6 ay süren soruşturma sonunda hazırlanan müfettiş raporlarında, 200'den fazla görevlinin yolsuzluklara karıştığı belgeleriyle birlikte sunuldu. Raporları inceleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise bu görevlilerin TTK ile ilişiğinin kesilmesi talimatını verdi. Bakan Çelik'in TTK'daki yolsuzlukları bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Kitabı denetleyenin onayı yokmuş!..

Öte yandan TTK'daki yolsuzlukların, tespit edilenlerle sınırlı olmadığı bildirildi. Soruşturmayı sürdüren müfettişlerin, yolsuzluğa karışan görevli sayısının, tespit edilenlerden fazla olduğunu belirlediği öğrenildi. Müfettiş raporlarında belirtilenlere göre, TTK ile hiç bir ilişkisi olmayan öğretmenlerin adı, "kitap incelemiş ve onay vermiş" gibi gösterildi. Bu onaydan söz konusu öğretmenlerin haberi bile olmazken, onay belgesi karşılığında haksız kazanç elde edildi. Başka bir usulsüzlük örneğinde de TTK Yönetmeliği'ne uygun olmayan kitaplara maddi çıkar karşılığı onay belgesi düzenlendi. Hatta rüşvetçi görevlilerin, bazı kitapların yayımlanmasını yönetmeliğe uygun olmasına rağmen haksız yere engellediği belirlendi.

Yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber