Erdoğan: Süreci milletle aşacağız, bu liderlerle değil

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2009 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'demokratik açılım' sürecine aynen devam edeceklerini belirterek, "Bu sıkıntıları biz milletle aşacağız, bu liderlerle değil." dedi.

Başbakan Erdoğan, 10 Yılı Bütçesi görüşmelerine katılmak için Meclis'e gelişinde basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını cevapladı. DTP'nin sine-i millet kararıyla ilgili bir soruya ise Erdoğan, yapacağı konuşmada bu konulara değineceğini ifade etti.

Erdoğan, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi'nin saldırıya uğramasından dolayı İtalya programını iptal etti. Erdoğan, İtalya programını şimdilik ertelediklerini ve tarihinin belli olmadığını kaydetti.

DTP'li milletvekillerinin istifalarını sunması durumunda nasıl bir tavır alacaklarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, "Her zaman benim bir ifadem var. Doğmamış çocuğa don biçilmez." diye konuştu.

Bazı şehirlerde yaşanan olayların nasıl değerlendirdiği yönündeki bir soru üzerine ise Erdoğan, şu cevabı verdi: "Lokal olayları, mevzi olayları böyle abartarak yayınlamak bana göre çok ciddi bir yanlış. Bakın medyaya bu noktada çok önemli görev düşüyor. Özellikle görsel medyanın bunu sürekli olarak çevirip çevirip yayınlaması doğru değil. Bu ülkede bazı illerimizde, semtlerde maalesef bazı tahrik sebebiyle olan bu olayların bu kadar abartılı bir şekilde verilmesi doğru değil. Şüphesiz ki bazı yerlerde bazı sıkıntılar var ve bu sıkıntılar genele yönelik değil. Bunların hepsi dediğimiz gibi bir milli birlik ve kardeşlik süreci içerisinde, demokratik açılım süreci içerisinde aşılacak olan bir süreçtir. Dayanışma içinde olduktan sonra, milletimizle birlik ve beraberlik içinde olduktan sonra bunları aşarız ve tabii meydanlarda siyasi liderler bu süreci germek için elinden geleni yaptığı sürece de bazı sıkıntılar olur. Bu sıkıntıları biz milletle aşacağız, bu liderlerle değil." cevabını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber