İşsiz Olanlar İçin Öğrenim ve Katkı Kredi Borçları Ertelensin-2

Bu başlığa "2" dedik. Zira, 17.01.2005 tarihinde aynen bu başlıkla bir haber daha yayımlamıştık. Bu haberde hem yetkilileri duyarlı olmaya çağırmış hem de bu konudan mağdur olan kişileri en azından bir dilekçe ile isteklerini Milli Eğitim Bakanına yazmalarını istemiştik. İki haftalık bir süre geçti. Bugün ise bir babanın öğretmen adayı oğlunun kredi borcunun ertelenmesine ilişkin yazısını yayımlayarak aynı duyarlılığı devam ettirmek istiyoruz...

Haber Giriş : 01 Şubat 2005 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Daha önce yayımladığımız "İşsiz Olanlar İçin Öğrenim ve Katkı Kredi Borçları Ertelensin" başlıklı yazı için tıklayınız.

Bu Bakanlıkta 25 yıl hizmet etmiş bir kişiyim. Bu süre zarfında evlat sahibi olduk. Düşündüm ki baba öğretmen oğluda öğretmen olsun dedik. Endüstri meslek lisesi sıhhi tesisat bölümünden çocuğum mezun oldu. Ankara Aazi Üniversitesi sıhhi tesisat öğretmenliği olan (tesisat teknolojisi öğretmenliği)ni kazandı ve 4 yılda büyük hayallerle okulu bitirdik Ama henüz devletimiz 70 milyonluk büyük Türkiye'de bu eğitim öğretim yılı başında sadece 5 kontenjan ayrılmış, ikinci dönemde ise bu defa 8 kontenjan verilmiş.

Bugüne kadar göreve başlamamış olan binlerce meslek lisesi mezunu var aynı durumda olan acıyorum hallerine...

Bir de üstüne üstlük aldığı kredilerin (harç ve öğrenim ) ödenmesi için Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden 2005 yılından itibaren ödenmesi gerektiği ile ilgili yazı elimize ulaştı. Çocuğum göreve başlamamasına rağmen çocuğuma verilen kredinin ödenmesini istemek ne derece doğrudur?

Devlet olarak gerekli istihdam alanlarını oluşturamadığınız oğlum için, "üniversitede alınan kredilerin okulun bitiminden itibaren 2 yıllık süre içinde istenmemesi gereklidir" diye düşünüyorum.

Ayrıca bu konuda Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak'ın daha önce televizyonlarda yaptığı açıklamalarına sadık kalmasını, dürüst olmasını ve bu konuya bir çözüm bulunmasını istiyorum.

Acaba diyorum durumu ben ve benim gibi olanlarla toplanıp Ankara'da sayın Milli Eğitim Bakanımızla toplu görüşme yapalım mı? Yapmak için bu email yorumuna katılımın ne olacağını merak ediyorum!

Saygılar sunuyorum.

Haber Gönder yoluyla Yorum Yazan: İşsiz
Çalıştığı Kurum: Milli Eğitim Bakanlığı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber