16 TCDD çalışanı için eylem kararı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2009 13:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Ulaştırma Hizmet Kolu Kamu Görevlileri Sendikası (Türk Ulaşım-Sen) ve Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS), geçici olarak görevden alınan 16 TCDD çalışanının, görevlerine bugün saat 17.30'a kadar iade edilmemeleri durumunda "eylemlililik" kararı aldı.

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Nazmi Güzel ile BTS Genel Başkanı Yunus Akıl, "Vagon Restoran"da ortak basın toplantısı düzenledi.

25 Kasımdaki memurların "Uyarı grevi"nin ardından 7 Aralık'ta 16 TCDD çalışanının görevden alındığını hatırlatan Güzel, bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Güzel, şunları kaydetti:

"İstanbul, Adapazarı, Balıkesir, Eskişehir, Ankara ve Adana'da açığa alınan arkadaşlarımızı, meslektaşları yalnız bırakmayacaktır. Uğradıkları haksızlığa karşı çok ciddi bir tepki ortaya koyacaklardır. Bugün saat 17.30'a kadar bu arkadaşların göreve başlamasıyla ilgili herhangi bir ilerleme, bir gelişme olmazsa, eylemlilik süreci 17.30'dan itibaren başlayacaktır. 17.30'dan itibaren bölgelerimiz eylemlilik süreci içerisinde kendi geliştirdiği etkinlikleri ortaya koyacaktır. Bu iş bu kadar basit değildir. Doğacak olan olumsuzluklardan sorumlu değiliz."

BTS Genel Başkanı Akıl da 16 çalışanın görevden alınmasına "sessiz kalmalarının" beklenilmemesi gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bugün 17.30'a kadar arkadaşlarımız görevine iade edilmezse, başta demiryolcular olmak üzere iş kolumuzdaki örgütlü bütün çalışma arkadaşlarımız, üretimden gelen güçler de dahil olmak üzere, ellerindeki bütün imkanları kullanacak ve bu süreç arkadaşlarımız görevlerine iade edilene kadar sürecek. Bugün ayrıca, mahkemelere yürütmeyi durdurma talebinde ve arkadaşlarımız hakkında haksız hukuksuz uygulamalara imza atan yöneticilerle ilgili savcılıklara suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu akşam hayata geçecek eylemimiz, fiili ve meşru bir hakkımızdır. Buradan demiryolları yönetimini ve yolcuları tekrar uyarmak istiyoruz. Yolcularımız, saat 17.30'dan sonra demiryolları ile yapacakları yolculuklarını gözden geçirsinler."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber