Başbuğ: Türkiye'nin temel sorunu eğitim

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 13:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Türkiye'nin temel sorununun eğitim olduğunu belirterek, ''Eğitim seviyemizi artırdığımız müddetçe, gerçekten Türkiye'nin geleceği parlaktır'' dedi.

Orgeneral Başbuğ, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, İl Milli Eğitim Müdürü Selim Yavuz Sandıkçı ve beraberindeki kuvvet komutanlarıyla, Kalkınma Mahallesi'nde bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti.

Okul bahçesinde bir süre öğrenciler ile sohbet eden orgeneral Başbuğ, Türkiye'nin geleceğinin çocuklar olduğunu belirterek, ''Bu gençler gerçekten bizden daha iyi ve güçlü yetişiyorlar. Zaten Türkiye'nin en büyük güvencesi, bu'' dedi.

Gençlerin başarısıyla Türkiye'nin daha ileriye gideceğine inandığını anlatan Orgeneral Başbuğ, şunları söyledi:

''Türkiye'nin temel sorunu eğitimdir. Eğitim seviyemizi arttırdığımız müddetçe, gerçekten Türkiye'nin geleceği parlaktır. Son yıllarda özellikle Milli Eğitim Bakanlığımızın bütçesi Milli Savunma Bakanlığımızın bütçesini geçmektedir. Biz bundan mutluluk duyuyoruz. Çünkü Atatürk'ün de dediği gibi eğitim, eğitim... Eğitim gerçekten her şeyin başıdır.''

Öğretmenlere sonsuz saygı duyduklarını ifade eden Orgeneral Başbuğ, ''Ben öğretmenlerimizin yaptığı görevi, askerlik mesleğinden daha kutsal bir görev olarak görüyorum. Çünkü onlar, Türkiye'nin geleceğini yetiştiriyorlar'' şeklinde konuştu.

Orgeneral Başbuğ, Müdür Ayhan Turgut ile bir sohbet ettikten sonra okuldan ayrıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber