Avea Genel Müdürü Akdemir: öğrencileri iş hayatına hazırlıyoruz

Haber Giriş : 19 Aralık 2009 10:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, arkadaşımız Özlem Yılmaz'ın sektörle ilgili sorularını cevaplandırdı.

330 öğrenciye staj imkanı

?İdeavea' proje yarışmasının 2008-2009 döneminde bu sene 54 takım, 131 fikirden 8 takım finale kalarak yarıştı, birinci takım London School Of Economics'te sertifika programına katılma hakkı elde etti. İkinci ve üçüncü takımlar ise, ?Sistem/Yazılım/Network? ve ?Yabancı Dil? sertifika programları kazandı. Avea Kırmız Kuşak ile 3 yılda toplam 75 yeni mezuna iş ve 330 öğrenciye staj fırsatı sağladı. Öte yandan Avea'nın gençlere armağanı ?Patlican Gençlik Kulübü? ise 3.5 milyonu aşkın üyesine Patlican'lı olmanın ayrıcalıklarını yaşatmaya devam ediyor. Avea'nın gençlerin kendilerini ifade edebilmelerine, yeteneklerini gösterebilmelerine, arkadaşlarıyla iletişim halinde olmalarına ve üye olup özel fırsat ve avantajlardan yararlanmalarına imkan sağlayan gençlik platformu Patlican, üyelerine hem mobil iletişim alanında hem de iletişim dışı özel avantajlar sunuyor. Bu doğrultuda Patlican Gençlik Kulübü, dil ve pazarlama eğitimi gibi çeşitli alanlarda gerçekleştirdiği kampanyalarla gençleri eğitim konusunda desteklemeye devam ediyor.

Kırmızı Kuşakla öğrencileri iş hayatına HAZIRLIYORUZ

2007 yılından beri üniversiteli gençleri ?Kırmızı Kuşak? programı ile profesyonel hayata hazırladıklarını söyleyen Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, ?Gençlerin potansiyellerini keşfetmelerini sağlıyoruz? dedi

PATLİCAN ÜYELERİNE İNDİRİM

Gençlerin Patlican'da buluştuğunu söyleyen Erkan Akdemir, ?Patlican; üyelerine hem mobil iletişim alanında hem de iletişim dışı giyimden yiyeceğe, teknolojiden eğitime kadar çeşitli markalarda indirimler sunuyor? dedi.

Telekomünikasyon sektöründe kariyer yapmak isteyen gençleri ortak bir platformda buluşturduklarını söyleyen Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, ?2007 yılında hayata geçirdiğimiz ?Kırmızı Kuşak' programı ile üniversiteli gençleri profesyonel hayata hazırlıyoruz. Onların yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerini ve potansiyellerini keşfetmelerini sağlıyoruz, gençlerin onların yeteneklerini geliştiriyoruz? dedi. Üniversitelerin ikinci, üçüncü ve son sınıf öğrencileri ile yüksek lisans öğrencilerine yönelik program kapsamında Avea, üretken gençlere fikirlerini hayata geçirme imkanı bulacakları platformlar, eğitim ve gelişim fırsatları sağladığını dile getiren Akdemir şöyle konuştu: ?Bunun yanı sıra Avea, ?Kırmızı Kuşak' programı ile gençlere iş dünyası deneyimleri kazanma imkanı sağlarken, yeni mezun ve stajyer iş fırsatlarında ?Kırmızı Kuşak' gençlerine öncelik veriyor. Avea ?Kırmızı Kuşak' programımız iki ana projeden oluşuyor ve sadece ?Kırmızı Kuşak' seçilen gençlerin başvurabildiği bu projeler ile kendilerini geliştiriyorlar. ?Kampavea' ve ?İdeavea'. Bilişim sektörünün tek eğitim ve gelişim kampı olan ?Kampavea' projesi, öğrencilerin dört günlük bir kamp süresince Avea yöneticilerinden Takım Koçları liderliğinde bir vaka üzerinde ekip olarak farklı çözümler üretmelerine imkân vererek geleceğin fark sağlayacak yöneticilerini eğitiyor hem de kendilerini geliştirme fırsatı sunuyor. ?İdeavea' proje yarışmasında ise gençler, Avea'daki teknik platformları kullanarak katma değerli servis ve ürün fikirlerini hayata geçirme fırsatı yakalıyor. ?İdeavea' proje yarışmasında GSM sektörünün içerik, veri ve kurumsal servisler, operatör ve mesajlaşma servisleri gibi katma değerli hizmetlerine yönelik fikirlerini projelendiren gençlere proje sürecinde İdeavea Teknoloji Okulu'nda proje yönetimi, katma değerli servis geliştirme, sunum teknikleri gibi konularda toplam 10 günlük eğitim sunuluyor.?

* 2010'da müşterilerinize nasıl kampanyalar sunacaksınız?

3G ve 2G yatırımlarımızı sürdürerek müşterilerimize özel çözümler geliştirmeye devam edeceğiz. Sektöre getireceğimiz yenilikler ve müşteri odaklı yaklaşımımızla başarımızı artırarak devam ettireceğiz. Yatırımlarımızla teknik altyapıda ve müşteri deneyiminde kaliteyi ön plana çıkaracağız. Diğer operatörlerden farklı olarak müşterilerimize hayatlarını değiştiren ve kolaylaştıran katma değerli ürünler sunmaya devam edeceğiz. Abonelerimize yönelik tekliflerimizi zenginleştirme ve onların ilgilerini çekecek yeni hizmetler geliştireceğiz.

* Kampanyaları sizden dinleyebilir miyiz? Tüketici sizi tercih ettiğinde nasıl fırsatlarla karşılaşacak?

Avea bireysel tarife portföyünde toplam 16 adet faturalı, 8 adet faturasız tarife bulunmaktadır. Bireysel tarife portföyümüze ek olarak hem faturalı hem de faturasız abonelerimiz için sunduğumuz avantajlı kampanyalarımız da mevcuttur. Faturalı tarifelerimiz arasında en çok rağbet görenler, Avea'nın Türkiye pazarıyla tanıştırdığı her yöne tarife ailesidir. Sınırsız görüşme imkanı sağlayan bireysel faturalı HerYöne Özgürlük ile abonelerin ihtiyaçlarına göre gruplandırılmış belli miktarda dakika içeren HerYöne tarifeler ön plana çıkmaktadır. 31 Aralık'a kadar bireysel faturalı HerYöne150, HerYöne300 ve HerYöne500 Tarifeleri'ne gelen yeni abonelerimiz, söz konusu tarifelere kampanyalı fiyatlardan abone olmaktadır.

Faturasız tarifelerimiz arasından ise abone ihtiyaçlarına göre gruplandırılmış belli miktarda dakika içeren ve yeni pazara sunduğumuz faturasız HerYöne tarifenin yanı sıra, yükledikçe her yöne kontör kazandıran KatKat kontör tarifesi, hem tüm Avealılarla hem de diğer operatör aboneleriyle çok avantajlı konuşma imkanı sağlayan MobilÖğrenci tarifesi ve abonelerini tüm Türkiye ile 2 dakikası 1 kontör gibi hesaplı bir fiyata konuşturan faturasız HepsiBir tarifesi ön plana çıkmaktadır. Ek olarak numarasını Avea'ya taşıyan faturasız hat sahibi yeni abonelerimiz için de fırsatlarımız bulunmaktadır.

Ekonomi düzeldiğinde mobil iletişim katlanır

2010 yılında ekonominin tekrar canlanmasıyla piyasalarda bir yükseliş bekliyoruz. Geçmiş senelerdeki trendlere baktığımızda mobil iletişim sektörünün genelde ekonomik büyümenin birkaç kat üzerinde büyüme gösteren bir sektör olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda ekonomik büyümenin 2010 yılında tekrar yüzde 3.5 gibi pozitif rakamlara çıkması ile birlikte mobil iletişim sektörünün de gelecek yıl itibariyle iki basamaklı büyüme oranlarına geri döneceğini tahmin ediyoruz.

ARA BAĞLANTI ÜCRETİ İNMELİ

Ekonomik büyüme ile birlikte sektörde hem kârlılığın hem de gelirlerin tekrar artışa geçeceğini tahmin ediyoruz. Ayrıca, sektörümüz için hayati önem taşıyan konulardan bir diğeri ise yine 2010 yılında GSM abonelerinin önemle takip edeceği ara bağlantı ücretleri olacak. Bu kapsamda 2010'da ara bağlantı ücretlerinin daha makul bir seviyeye inmesini bekliyoruz. Öte yandan, sektörümüzde yaşanan gelişmelere baktığımızda günümüzde iletişim teknolojilerinin bambaşka bir noktaya doğru gittiğini görüyoruz. Artık hem dünya hem de Türkiye'nin gündeminde ?yakınsama? var. Biz de ana hissedarımız Türk Telekom ile birlikte 2010 yılında daha fazla yakınsama teknolojileri üzerine odaklanacağız.

Toplumun her kesimine ve her keseye uygun kampanyalarınız var... Bunlardan bir de Kamu Kampanyalarınız... Kamuda çalışanlar hangi hizmetleri ne kadar fiyata kullanabiliyor?

Kamu çalışanları ve emeklileri isterlerse kendi tarifelerindeki abonelerle veya tüm kamu tarifeleri aboneleri ile avantajlı görüşebilecekleri gibi isterlerse her yöne dakika sunan tarifelerimizden de faydalanabilir. Üstelik kendileri dışında yakınlarının da bu avantajlardan faydalanmalarını sağlayabilirler. ?HerYöne Kamu' Tarifesi ile abonelerimiz ayda KDV ve ÖİV dahil 30 TL'ye bütün Avealılar ile 1250 dakika, ev/iş ve diğer operatör hatları ile 250 dakika yani toplam 1.500 dakika görüşülebiliyor, ya da ?Kamu HerYöne 600' Tarifesi ile KDV ve ÖİV dahil ayda 39 TL'ye yurt içinde Avea, ev-iş ve diğer operatörlerle 600 dakika ücretsiz konuşulabiliyor. Üstelik Avea'nın bütün kamu tarifelerindeki abonelerimiz de bu tarifelerdeki Avealıları grup içi arayabiliyor. Çok sayıda kamu kurumuna yönelik tarifelerimizle kurum çalışanları kendi aralarında ve yakınlarıyla sınırsız konuşabiliyor.

Numara taşıyana 1500 dakika

Numara taşınabilirliğinin başarıyla tamamlanmasının ardından kampanyaya kayıt olan yeni abonelerine tek seferde 100 ve üzeri yüklemelerinde 6 ay boyunca her yöne kullanabilecekleri toplam 1500 dakika kazandıklarını söyleyen Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, ?Dileyen yeni ve mevcut abonelerimiz paket satın alarak ayda sadece 69 kontöre tüm Avealılarla her gün 05:00 ve 17:00 saatleri arasında ücretsiz ve sınırsız doya doya konuşabilmektedir? dedi.

DOYA DOYA KONUŞTURUYORUZ

Tüm bunların yanı sıra, faturasız hat sahibi abonelerine yönelik avantajlı SMS paketler bulunduğunu dile getiren Akdemir şöyle konuştu: ?İster 39 kontöre yurtiçi her yöne 500 SMS, ister 39 kontöre Avea içi 5000 SMS paketlerinden birini seçen abonelerimiz doya doya mesajlaşmanın tadına varmaktadır. Kamu çalışanlarına yönelik her abonemizin konuşma alışkanlıklarına göre tercih edebilecekleri çok avantajlı tarifelerimiz mevcuttur. Bu tarifelerimiz ile abonelerimiz kendi tarifelerindeki abonelerle veya tüm kamu aboneleri ile özgürce konuşabildikleri gibi her yöne dakika içeren tarifelerimiz ile de herkesle gönüllerince konuşabiliyorlar. Aynı zamanda yakınlarını da bu ayrıcalıklı tarifelerden yararlandırabiliyorlar. Ayrıca internet paketlerine 12 ay için abone olanlara aylık 1 GB internet kullanımı ilk 3 ay boyunca ayda sadece 19 TL'ye verilmektedir. Bunun yanı sıra, Jet mobil modem ve 12 ay boyunca ayda 10 saat Wi-Fi hediye edilmektedir.?

Şirketin ihtiyacına göre tarife

Avea'nın hem bireysel hem de kamu tarifesi abonelerine sağladığı GSM faydalarına ek olarak çeşitli sektörlerdeki öncü firmalarla yaptığı özel anlaşmalar yaptığını söyleyen Akdemir, ?Avea abonelerinin GSM dışındaki birçok ihtiyaçlarında da indirimler ve avantajlar sunuyoruz? dedi.

Şirketlerin tüm iletişim ihtiyaçlarını farklı tarife gruplarından kendilerine en uygun tekliflerini seçerek karşılayabileceklerini söyleyen Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir, ?Kurumsal abonelerimiz, Tümİş+Ofis ve İşiniz Rahat gibi sektörün öncü ve rekabetçi tarifeleriyle yüksek fatura endişe olmadan grup içi, sabit hatlar veya tüm yönlerle diledikleri gibi konuşabiliyor? dedi.

KOBİLERE EK AVANTAJ

Farklı ürün gamlarına hizmet eden çok sayıda avantajlı tarifelerden tüm çalışanlarına en uygun teklifi seçebilecek olan şirketlere, ayrıca sunulan SMS ve data paketleri ile avantajlı mesajlaşma, internet ve e-mail erişimi sağlamış oluyoruz. Müşterilerimize sunduğumuz Doya Doya Avantaj Paketi ile sağlamakta olduğumuz GSM faydalarına ek olarak çeşitli sektörlerdeki öncü firmalarla yaptığı özel anlaşmalar ile abonelerimizin şirket ve çalışanlarının diğer ihtiyaçlarına yönelik indirimler de veriyoruz. Ayrıca, farklı sektörlerdeki 3. Parti ortaklıklarımız ile kurduğumuz işbirlikleri sayesinde, özellikle KOBİ'lere iletişim masrafları üzerinden ek avantajlar sağlıyoruz.

3G'yi farklı sektörlerle buluşturacağız

Avea olarak 3G'yi müşterilere katma değerli hizmetleri sunacak teknolojik platform olarak değerlendirdiklerini söyleyen Erkan Akdemir, ?3G müşterilerimize en geniş kapsamlı katma değerli hizmetleri sunmak için önemli fırsat sağlıyor. Müşterilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak yenilikçi ürün ve servisler sunmak için eğitim, sağlık ve güvenlik gibi geniş bir yelpazede çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özelikle son birkaç ay içerisinde yaptığımız stratejik iş birlikleri ile taşımacılık sektöründe 3G servislerimizi kullanıcıların hizmetine sunduk? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber