Tekel işçilerinin eylemi sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Aralık 2009 16:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKEL işçileri, 15 Aralıkta başlattıkları eylemlerine Türk-İş Genel Merkezi önünde devam ediyor.

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu ile çeşitli sendikalara ait misafirhanelerde konaklayan işçiler, Türk-İş Genel Merkezi'nin bulunduğu Bayındır Sokağa geldiler. İşçiler, zaman zaman çalınan müzik eşliğinde halay çekti ve sloganlar attı.

TEKEL işçilerine seslenen Tekgıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, TEKEL işçilerinden kendi başlarına eylem yapmamalarını, eylem yapılan yerde esnafa saygılı olmalarını ve kaldıkları mekanlara zarar vermemelerini istedi.

TEKEL işçilerinin davalarında haklı olduğunu ve bu mücadeleyi kazanacaklarını savunan Amaç, ''TEKEL işçilerini Bayındır sokağa hapsettik, diye düşünenler yanılıyorlar. TEKEL işçilerine Türkiye'nin dört bir yanından destek yağıyor'' dedi.

Öte yandan, bazı CHP'li milletvekilleri, Ankara Tabip Odası, Çağdaş Hukukçular Derneği ile bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, Bayındır Sokağa gelerek TEKEL işçilerine destek verdiler.

Bu arada, Ankara Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ile Tıp Öğrencileri Komisyonu üyeleri doktor ve tıp öğrencileri, Türk-İş Genel Merkezi'nin 2. katında oluşturulan revirde işçilere sağlık hizmeti veriyor.

Söz konusu sivil inisiyatifte görevli doktorlardan Hasan Ilgaz, Abdi İpekçi Parkı'nda 17 Aralıktaki polis müdahalesinin ardından yaralanma, zedelenme, kullanılan gaz nedeniyle astım krizi, göz rahatsızlıkları, alerjik reaksiyonlar, boğaz iltihabı, zatürre, yüksek tansiyon, şiddetli baş ağrısı, migren ile strese bağlı kriz şikayetiyle gelen çok sayıda işçinin kendileri tarafından tedavi edildiğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber