Albay, Arınç'ın adresini yutmaya çalışmış

Haber Giriş : 22 Aralık 2009 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arınç'a suikast girişimi iddiasıyla gözaltına alınan albay, adres notunu ağzına attı

Takvim / Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evinin yakınlarında şüphe çekecek şekilde dolaşmaları üzerine polis tarafından gözaltına alınan bir albay ve bir binbaşıyla ilgili bilgiler, kafaları karıştırdı. İddialara göre, albay E.Y.B ve binbaşı İ.G'nin üst araması sırasında, albay E.Y.B bir kağıt parçasını yutmaya çalıştı. Ancak polisler hızlı davranarak kağıdı kurtardı. Notta, "1424 Cadde Feza A." yazdığı, şifrenin de Arınç'ın oturduğu Feza Apartmanı'nı işaret ettiği belirtildi. İ.G'den de sahte basın kartı çıktı. Merkez Komutanlığı'nda tutulan iki askerin özel harekatçı olduğu açıklandı.


Arınç'ın evinin önünde ?suikast' şüphesiyle gözaltına alınan Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G'nin Özel Harpçi olduğu ortaya çıktı. İ.G'nin önemli bir delili yutarak yok etmesi son anda önlendi

ZAFER KÜTÜK ANKARA / STAR

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın evinin bulunduğu sokakta ?suikast' şüphesiyle gözaltına alınan Genelkurmay Karargahı'nda görevli Albay E.Y.B. ile Binbaşı İ.G'nin, Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli oldukları öğrenildi. Bu bilgi, Başbakan Erdoğan'a suikast hazırlığında iken yakalanan Özel Harpçilerden oluşan Atabeyler Çetesini akıllara getirdi. Binbaşı İ.G'nin polis baskını sırasında önemli bir delili yutarak yok etmek üzereyken son anda engellendiği ortaya çıktı.

ARAÇLARDAN BİRİ TSK'NIN

Cumartesi 23.40 sularında Arınç'ın evinin bulunduğu Çukurambar 1424. Cadde'de bir ihbar üzerine durdurulan biri TSK'ya ait, diğeri kiralık iki araçta Karargah'ta görevli iki subay gözaltına alındı. Nöbetçi Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgin olaya el koyarken, İstihkam Binbaşı İ.G ile Topçu Albay E.Y.B., Merkez Komutanlığı yetkilileri gelinceye kadar gözetim altında tutuldu.

NOT KAĞIDINI YUTAMADI

Merkez Komutanlığı yetkilileri beklenirken Savcı Bilgin'in talimatıyla araçlarda ve iki subayın üzerinde arama yapılmaya başlandı. Bu sırada Binbaşı İ.G.'nin bir not kağıdını ağzına götürerek yemeye çalıştığı fark edildi. Kağıt Binbaşı'nın elinden alındı. Savcı not kağıdına el koyarken, notta ?1424 Cadde ....? şeklinde devam eden ve Arınç'ın adresinin bulunduğu tespit edildi.

SEFERBERLİK BÖLGE BAŞKANI GELDİ

Daha sonra olay yerine gelen Merkez Komutanlığı'na bağlı ekipler ve iki subayın amiri Genelkurmay Seferberlik Tetkik Bölge Başkanı Albay Y.A'nın eşliğinde araçta ve şahısların üzerlerinde bulunan bütün deliller tek tek tutanaklara geçirildi. 2 sibayın adreslerindeki aramalarda da önemli delillere ulaşıldığı ve bilgisayarlar ile bazı belgelere el konulduğu öğrenildi.

KEŞİF VE PLANLAMA BİRİMİ İDDİASI

Arınç'ın sokağında gözaltına alınan Binbaşı İ.G. ve Albay E.Y.B.'den elde edilen deliller, bölgede keşif ve planlama yapıldığını ortaya koydu. Eylemi gerçekleştirecek kişi ya da kişiler için bölgede fiziki çalışma yapıldığı ileri sürüldü.

Çiçek: Olay önemli ve yargıda

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ?suikast şüphesi'ne ilişkin ?'Bu önemlidir ve yargı da olaya el koymuştur. Yargı bu tür olayları bütün yönleriyle soruşturuyor, soruşturacak ve neticelendirecektir. arzumuz, beklentimiz, bunları ibreti müessire olacak şekilde bir an evvel sonuçlanıp karara bağlanmasıdır'' dedi.

Emniyet Müdürü 45 dakika bilgi verdi

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, suikast iddialarının ardından Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir'i dün makamına çağırarak yaklaşık 45 dakika bilgi aldı. Arınç'ın, Özdemir'e zamanın da neden bilgilendirilmediğini sorduğu öğrenildi.

Muzaffer Tekin İDDİASI

Albay E.Y.B. ve Binbaşı İ.G.'nin irtibatları üzerine geriye dönük yapılan çalışmada Ergenekon tutuklu sanığı emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'le bağlantıları tespit edildiği iddia edildi. Tekin, Danıştay saldırısı tetikçisi Alparslan Arslan'ı azmettirmek ve Cumhuriyet gazetesine atılan bombaları Arslan ve Osman Yıldırım'a vermekle suçlanıyordu.

Atabeyler Ergenekon'u bekliyor

Arınç'a suikast iddiasıyla gözaltına iki subayın ?bordo bereli' çıkması kamuoyunda Atabeyler Çetesi olarak bilinen silahlı grubu akıllara getirdi. Üyelerinden ikisinin Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli yüzbaşı ikisinin de astsubay olduğu çetenin Başbakan Erdoğan, Cüneyt Zapsu ve Murat Aksu'ya suikast planladıkları ortaya çıkmıştı. Erdoğan'ın evinin krokileri de ajandalarında bulunan bordo bereliler ifadelerinde Zapsu'nun ortağı olduğu BİM Mağazalar zincirini bombalamayı planladıklarını itiraf etmişlerdi. Krokilerin Atabeyler Grubu üyesi subayların elinin ürünü olduğu kriminal raporlarla belgelenmişti. Devam eden Atabeyler Çetesi davasında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkmemesi, Ergenekon savcılarından, Atabeyler çetesi ile ilgili belgeleri istemiş ve kararını bu belgelerin incelenmesinden sonra verilmesine hükmetmişti. Atabeyler Çetesi`ne davasında yargılanan Yüzbaşı Murat Eren ile Astsubay Erkut Taş TSK'dan atılmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber