Sosyal güvencesi olmayanların, domuz gribi tedavi masrafları devletten

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2009 10:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal güvencesi olmayan domuz gribi hastalarına, tedavi masraflarına karşılık senet imzalattırılması Sağlık Bakanlığı'nı harekete geçirdi. Bakanlık, sosyal güvencesi olmayanların, domuz gribi tedavi masraflarının devlet tarafından karşılandığını bildirdi.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürü Orhan Koç, H1N1 Tedavi Faturası Ödemesi konulu bir genelge yayınladı. Söz konusu genelgede, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde domuz gribi tedavisi gören Nuriye Sarı'nın sosyal güvencesi olmadığı için işsiz olan eşi Saffet Sarı'ya hastane masraflarına ilişkin 572 TL senet imzalatıldığı yönündeki haberlere dikkat çekildi.

Pandemi vakalarının acil vaka statüsünde değerlendirildiğini belirten Koç, pandemi teşhisi konularak tedavisi yapılan sosyal güvencesi olmayan hastaların, tedavi giderlerinin illerdeki Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na tahakkuk ettirilerek tahsil işleminin yapılacağını bildirdi.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, zor nefes alma veya nefes darlığı, bilinç bulanıklığı, 3 günden uzun süren yüksek ateş, koyu -iltihaplı balgam, ishal ve kusma belirtileri başladığında doktora gidilmesi gerektiğini belirtiyor.

Bakanlık, domuz gribine karşı aşılama çalışmalarına da devam ediyor. Hastalığa karşı en önemli sigorta olarak nitelendirilen aşı; gribin yayılmasını önlemek, risk gruplarını hastalıktan korumak, hastalığın şiddetini ve ölümleri engellemek, toplumda verilmesi gereken zorunlu hizmetlerin kesintisiz sürdürülmesini sağlamak amacıyla önem arz ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber