Dokuz Eylül rektörüne sahtecilik suçlaması

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Aralık 2009 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nesrin COŞKUN

Rektörlüğe atanması kadar rektörlükteki icraatı da tartışmalara konu olan Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Mehmet Füzün, şimdi de ?dolandırıcılık' iddiasıyla mahkemelik oldu.

Prof. Füzün, ölen bir hastasının yakınına ?sağlıklıdır' raporu alıp 800 bin lira tutarındaki mal varlığını kendisine miras bıraktırmakla suçlanıyor.

REKTÖRLÜĞE atanması dava konusu olan İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün, şimdi de ?dolandırıcılık'la suçlanıyor. Prof. Füzün, ölen bir psikiyatri hastası yakınına ?sağlıklı' raporu alıp 800 bin lira tutarındaki mal varlığını kendisine bıraktırdığı iddiasıyla mahkemelik oldu. Rektör Prof. Füzün'ün, ?Babamın halasının kızı' dediği Melahat Öktem, 25 Nisan 2007'de 81 yaşındayken Urla'da vefat etti.

Öktem´in tüm mal varlığını sadece Prof. Dr. Mehmet Füzün'e bıraktığı ortaya çıktı. Varisler itiraz ederek Melahat Öktem'in 20 yıldır psikolojik rahatsızlık içinde olduğunu belirtti. Urla Sulh Hukuk Mahkemesi'ndeki vasiyet iptal davasında varis sayısı 15'e çıktı. Karakol kayıtları, hastane belgeleri, doktor reçeteleri delil olarak sunulurken, Prof. Dr. Mehmet Füzün'ün veraset ilamı çıkartmak için açılan davada, hayatta olan iki öz kardeşi Halil Füzün ve Hakan Hilmi Füzün'ü de ?yok saydığı', ?Melahat Öktem'in birinci derece yakınları yoktur. Kendisine ben bakıyorum? dediği belirtildi.

Kardeşleri dışındaki akrabaları Prof. Dr. Füzün hakkında, ?Resmi evrakta sahteciliğe yol açarak görevi kötüye kullanma' iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusu yaptı.

PROF. MEHMET FÜZÜN

Hukuka saygılıyım

PROF. Füzün ise yaptığı basın toplantısında bu tür haberlerle üniversite ya da kendisi hakkında olumsuzluk yaratılmak istendiğini öne sürdü. Prof. Füzün ?Halamın şizofren olması akli melekelerinin yerinde olmasına engel değil. Bu haberler etik değil, insani bulmuyorum. Rahmetliyi çok severdim. Bu sevginin karşılığında mal varlığını bana bağışlamak istedi. ?Bu işi nezaman yapacağız' diye hep sordu? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber