24 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2009 09:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'u Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

2- Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'u Başbakanlık Merkez Bina'da kabul edecek.

- Başbakan Erdoğan'ın da katılacağı Bütçe Değerlendirme Toplantısı Başbakanlık Merkez Bina'da yapılacak.

- Erdoğan, KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu ile Başbakanlık Resmi Konutu'nda görüşecek.

3- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Nabuaki Tanaka ile Özel Samanyolu Ana Fen Lisesi Genel Müdürü Yücel Bozkurt ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek.

4- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti genel merkezinde, Tekgıda-İş Sendikası yöneticilerini ve bir grup TEKEL işçisini kabul edecek.

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanlığında AB sürecine ilişkin koordinasyon toplantısı yapacak.

6- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinde TBMM Dışişleri Komisyonu üyelerine çalışma yemeği verecek.

- Bağış, AB sürecine ilişkin temasları kapsamında İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı ziyaret edecek.

7- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Antalya'da iki bakanlık arasında düzenlenen Vitamin Eğitim Protokolünü imzalayacak.

- Çubukçu ve Yıldırım, Levent Aydın Anadolu Lisesi, Tez Tur Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Türk Telekom Lisesi ile Erünal Sosyal Bilimler Lisesirir açılışlarını da yapacak.

8- TBMM'den.

- Genel Kurulda, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu, Türkiye Yazma Eserler Başkanlığı kurulmasına ilişkin kanun tasarısını ele alacak.

9- Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (ECO) Genel Kurulu ve Yürütme Kurulu Toplantısı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek.

10- İstanbul Ticaret Odası (İTO) Meclisi, olağanüstü toplantıda, Odanın 2010 iş programını ve bütçesini görüşecek.

11- Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Sarıkamış Harekatı ve Allahuekber Şehitleri'ni Anma Törenleri kapsamında, anıtsal rölyef açılış töreni ile Bardız Şehitliği'ne yürüyüş yapılıyor.

12- Ekonomide 2010 beklentileri.

- TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Haluk Dinçer: "2010 için Orta Vadeli Program'da öngörülenden daha iyimserim."

- İSO Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük: "Öngörüler, sanayide toparlanma ve kayıpların telafisinin, 2001'e göre daha uzun zaman alacağına işaret eder nitelikte."

13- Voleybolda Teledünya Bayanlar Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Vakıfbank Güneş Sigorta Türk Telekom ile Yeşilyurt, TVF 50. Yıl Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

14- Geçmişten bugüne Türk sporunda seyirci tezahüratı.

- Türk toplumunun geleneksel seyirci tezahüratları ve davranışlarında son dönemlerde tribünlerde sıkça rastlanan küfürlü tezahüratların yerinin olmadığı bildirildi.

- Prof. Dr. Emin Kuru: "Son yıllarda spor seyircisi davranışlarında, Türk kültüründen kopuk bir yozlaşmanın oluştuğu görülmektedir."

15- Bank Asya 1. Lig'de ilk yarının ardından. - Ligde 10 takım teknik direktör değişikliğine gitmeyi tercih etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber