Öğretim üyeleri, öğretmenevlerine üye olabilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Aralık 2009 09:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yüksek Öğretim Kurulu Üyeleri ve YÖK'e bağlı kurumlarda çalışan öğretim üyelerinin Öğretmenevleri, Öğretmenevi ve akşam sanat okulları, Öğretmen lokalleri ile sosyal tesislerimizden üye statüsünde yararlanabilecekler.

Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının 16/11/2009 tarih ve 3487 sayılı yazılarında;

?Öğretmen evlerimiz: Öğretmenlerin. Bakanlık merkez ve taşra teşkilâtı personelinin; meslekî ve kültürel gelişmelerine, hizmet içinde ortaya çıkacak eğitim ihtiyaçlarının giderilmesine, davranış ve işbirliği içerisinde olmalarına, birbirleri ile tanışmalarına, kaynaşmalarına ve dayanışmalarına, sosyal ve moral ihtiyaçlarının karşılanmasına, aileleri ve çevreleri ile sürekli ve olumlu ilişkiler içinde bulunmalarına, öğretmenler günü kutlamalarına ölüm ve hastalık hallerinde dayanışma içinde olunmasına katkı sağlamak amacı ile kurulmuşlardır.

?Tebliğler Dergisinde yayımlanan Aralık 2005 tarih ve 2579 sayılı Öğretmenevleri, Öğretmenevi ve Akşam Sanal Okulları ve Sosyal Tesisler Yönetmeliğin 16. Maddesinde öğretmen evlerine üyelik ve üye kartlarına açıklık getirilmiş olup. ?Bakanlık merkez ve taşra teşkilâtı kadrolarında görev yapan personel ile bunların emeklileri. Bakanlığa bağlı özel okul ve dershanelerde görev yapmakta olan öğretmenler ve buralardan emekli olanlar. Bakanlığımıza bağlı okullarda 10 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra yüksek öğretim kurumlarına geçen ve halen bu kurumlarda görev yapan veya görev, yapmakta iken emekli olan öğretim elemanları, Bakanlığımıza bağlı Mesleki Eğitim Merkezi ve Halk Eğitim Merkezlerinde görev yapan kadrolu ve kadrosuz usta öğreticiler ile Yüksek Öğretim Kuruluna bağlı üniversitelerde görev yapan öğretim üyeleri. Bakanlığımıza bağlı resmî okullarda sözleşmeli olarak görev yapan öğretmenler ve öğretmen evlerinde çalışan sözleşmeli ve hizmet alımı sözleşmesi ile çalışanlar görev yaptıkları sürece, öğretmen evi/öğretmen evi ve akşam sanal okulu ile öğrenilen lokallerine üye olabilirler? denilmektedir.

Yükseköğretim kurumları yüksek düzeyde bilimsel çalışma ve araştırma yapmak, bilgi ve teknoloji üretmek, bilim verilerini yaymak, ulusal alanda gelişme ve kalkınmaya destek olmak, yurt içi ve yurt dışı kurumlarla işbirliği yapmak sureliyle bilim dünyasının seçkin bir üyesi haline gelmek, evrensel ve çağdaş gelişmeye katkıda bulunan Yüksek Öğretim Kurulu Üyeleri ve YÖK'e bağlı kurumlarda çalışan öğretim üyelerinin Öğretmenevleri. Öğretmen evi ve akşam sanat okulları, öğretmen lokalleri ile sosyal tesislerimizden üye statüsünde yararlanmaları uygun görülmüştür.? açıklamasında bulunuldu.

Ahmet Kandemir

Memurlar.net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber