Havalar nasıl olacak / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Aralık 2009 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Amasya, Tokat, Çorum ve Bitlis çevrelerinde hafif yağış geçişleri bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur, Gümüşhane, Bayburt ve Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Bu sabah İç Anadolunun doğusu ile Doğu bölgelerimizde buzlanma ve don hadisesi, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, ülkemizin güneydoğu kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI; Bu sabah İç Anadolunun doğusu ile Doğu bölgelerimizde buzlanma ve don hadisesi, iç ve doğu kesimlerde yer yer sis beklendiğinden, olumsuz şartlara karşı (görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma, buzlanma ve don) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu geçecek.

EGE: Parçalı bulutlu, bölgenin iç kesimleri sabah saatlerinde yer yer sisli geçecek.

AKDENİZ: Parçalı ve az bulutlu, Isparta ve Burdur çevreleri sabah saatlerinde yer yer sisli geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu, sabah saatlerinde yer yer sisli geçecek. Bölgenin doğusunda sabah saatlerinde buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve yarın (cuma) gece saatlerinde sis bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, hafif olmak üzere, sabah saatlerinde Amasya, Çorum ve Tokat çevreleri ile zamanla bölgenin doğusu yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan çevreleri ile zamanla bölgenin kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Muş, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır) ile Bitlis çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur, Muş çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan çevrelerinde kar şeklinde olması tahmin ediliyor. Bu sabah saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don hadisesi ile birlikte sis bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek. Bu sabah ve yarın (cuma) gece saatlerinde yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...


24 Ara, Perşembe

25 Ara, Cuma

26 Ara, Cumartesi

27 Ara, Pazar

28 Ara, Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber