13 yıl önce ödediği öğrenim kredisi için arabası haczedildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2009 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da bir kamu kurumunda harita mühendisi olarak çalışan Halil Erdem, öğrencilik yıllarında aldığı ve geri ödemesini 13 yıl önce yaptığı öğrenim kredisi yüzünden mağdur oldu.

Krediyi ödemesine rağmen arabası bağlanarak yediemin otoparkına çektirilen Erdem, borcu olmadığını kanıtladı, ancak 300 TL zarara uğradı. Erdem, ödeme yapmasına rağmen hakkında işlem başlatan Yurtkur'a dava açmaya hazırlanıyor.

Diyarbakır'da seyir halinde yol kontrol noktasında trafik ekipleri tarafından durduğunu ve aracının resmi evraklarının kontrol edildiğini anlatan Erdem, görevli polislerin kendisine 'arabanın hacizli' olduğunu ve bağlamaları gerektiğini söylediğini belirtti. Hiç kimseye borcu olmadığını görevlilere anlattığını belirten Erdem, trafik görevlilerin, bunun ancak vergi dairesinden öğrenebileceğini belirttiğini söyledi.

Arabasının yediemin otoparkına çekilmesinin nedenini öğrenmek için vergi dairesine başvurduğunu belirten Erdem, "Orada öğrenci iken aldığım öğrenim ve katkı kredisinden dolayı arabamın bağlandığını öğrendim. 1996 yılında kredinin tamamını ödemiştim zaten. Borcumu ödedikten sonra, tahsilat makbuzlarının birer örneğini vergi dairesine götürdüm. Bana tamam dediler senin resmi işlemlerin bitti dediler. Tahsilat makbuzu ve dosyaları Kredi Yurtlar Kurumu'na gönderiyoruz dediler." diye konuştu.

Bu olayın üzerinden 13 yıl geçtikten sonra tekrar mağdur edildiğini anlatan Erdem, Yurtkur'un internet sitesinden borcu olmadığını belirten evrakları indirerek vergi dairesine verdiğini belirtti. Erdem, şunları söyledi:

"Arabamın plaka kaydı Ankara'da. Arabamı almam için vergi dairesinin Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne yazdığı yazının gidip gelmesini bekliyorum. Oraya gidecek geri gelecek. Sonra arabam burada yediemin otoparkında bağlı kalacak. Çekici, yedi emin otopark parası, arabanın bağlayıp çıkartılması için para ödeyeceğim. Bana 300 TL mal olacak. Bu paranın tamamı yediemin oto parkın işletmesine gidiyor. Bunun devlete bir katkısı yok. Benimle aynı durumda çok sayıda kişi gördüm. Burada kötü niyet var. Yediemin otoparkları ile işbirliği var. Vergi dairelerinin sisteminde herkesin adresi var. Güncel adresler var. Bana tebligat yapmaları gerekiyordu yapmamışlar. Öğrenci iken kaldığım babamın adresine göndermişler. Oraya gönderdikleri için bana ulaşmamış."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber