YÖK Başkanı: Mesleki eğitime TÜSİAD'dan destek bekliyoruz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Aralık 2009 16:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, mesleki ve teknik eğitim konusunda bütün sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya gelip bilgilendirme yapacaklarını belirterek, "TÜSİAD başta olmak üzere bütün odaları ziyaret ederek mesleki eğitimi sürekli gündemde tutacağız" dedi.

YÖK Başkanı Özcan, Göksu Restoran'da verdiği öğle yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özcan, mesleki eğitime büyük önem verdiklerini belirterek, sivil toplum kuruşlarından da bu anlamda bir destek istediklerini ifade etti. Yılbaşından sonra İstanbul ve Ankara'da çeşitli temaslarda bulanacaklarını anlatan Özcan, "TÜSİAD, MÜSİAD, TOBB, ATO, ASO gibi kuruluşları ziyaret edeceğim. Buradaki amacımız bu kuruluşların da sürekli olarak mesleki ve teknik eğitimi gündemde tutmalarını sağlamak olacak"

diye konuştu.

ANKARA'DA SPOR ÜNİVERSİTESİ KURULACAK

Vakıf üniversitelerinden birisinin kendilerine spor üniversitesi kurulması için başvuruda bulunduğunu anlatan Özcan, "Ankara'da bir spor üniversitesi kurulacak. Bu konuda bir başvuru var. Bugüne kadar yapılmamış bir şey. Biz değerlendirmeye aldık ve kendileri de bu konuda bir sunum yapacaklar" dedi. Özel üniversitelerle ilgili ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını belirten Özcan, 2010 yılında özel üniversitelere ağırlık verileceğini açıkladı.

YÖK Başkanı Özcan bir gazetecinin sorusu üzerine, YÖK binasının olduğu bahçeye başka hayvanların da geleceğini söyledi. YÖK'te köpek, kuş gibi hayvanları beslediklerini anlatan Özcan, midilli bir at siparişi verdiklerin ve bunun YÖK bahçesindeki diğer hayvanların yanında kalacağını söyledi. Özcan isteyen herkesin istedikleri zaman hayvanlarla ilgilenebileceklerini hatta çocukların midilli ata binebileceklerini de söyledi.

Özcan, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun bazı meslek isimlerinin ve üniversitelerin yayında kullanılmasını kaldıracak bir düzenleme içerisinde olduğunun hatırlatılması üzerine de, "Bunu bilmiyordum. Benim de dinlediğim birçok radyo var. Üniversite radyolarının kaldırılmasına ilişkin bir düzenleme varsa eğer bu konuda Sayın RTÜK Başkanından bir randevu alır ve kendisi ile bu konuyu görüşürüm" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber