Balıkesir'de domuz gribinden ölenlerin sayısı 4'e yükseldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Aralık 2009 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, bölgelerinde domuz gribinden ölenlerin sayısının dörde yükseldiğini belirterek, beş kişininse çeşitli hastanelerde tedavi altına alındığını söyledi.

İl Sağlık Müdürü Çalışkan, "İlimizde pandemik gripten 28 Aralık 2009 itibariyle dört vatandaşımız maalesef hayatını kaybetmiştir. Halen pandemik grip tanısıyla hastanelerimizde yatan hasta sayımız beştir. Bunlardan ikisinin takip ve tedavisi yoğun bakımda sürdürülmektedir. Pandemik grip tanısı alan diğer hastalarımızın genel durumları iyi olup takip ve tedavileri devam etmektedir." dedi.

Bu arada Sağlık Bakanlığı Pandemik Yürütme Kurulu tarafından alınan karar gereği gebelere uygulanmak üzere temin edilen adjuvansız pandemik A (H1N1) aşısı uygulamalarının devam ettiği bildirildi. İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, bugünden itibaren 6 aylıktan büyük bütün vatandaşların sağlık kurum ve kuruluşlarına başvurması halinde, herhangi bir kronik hastalık durumu sorulmaksızın geri çevrilmeyerek aşılandığı bildirildi. Balıkesir Devlet Hastanesi, Atatürk Devlet Hastanesi ve Doğumevi Hastanesi'nde, diğer 18 ilçede ise bütün devlet hastanelerinde hafta sonları ve mesai saatleri dışında isteyen vatandaşların aşı yaptırabileceği de kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber