Firari belediye başkanı yakalandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2009 17:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bilecik'te 3 yıl önce işlenen bir cinayetin azmettiricisi olduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve 6 aydır firari olarak aranan Sakarya'nın eski Hanlı Belde Belediye Başkanı Ali Afacan, Kocaeli'nde saklandığı evde yakalandı.

Sakarya'nın Arifiye ilçesi Hanlı Mahallesi'nde yaşayan Ercan Işık'ın Bilecik'in Osmaneli ilçesinde 2006 yılında öldürülmesi olayının azmettiricisi olduğu gerekçesiyle Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nce 15 yıl hapis cezasına çarptırılan ve mahkemenin kararı sonrasında kayıplara karışan eski belediye başkanı Ali Afacan, yakalandı. Sakarya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü İnfaz Büro Amirliği ekipleri, 6 aydır firari olarak aranan Afacan'ın Kocaeli'ndeki bir evde saklandığını belirledi. Ekipler eski belediye başkanını saklandığı eve operasyon düzenleyerek yakaladı. Cinayete azmettirmek suçundan 15 yıl hapis cezası alan Afacan, Bilecik Cezaevi'ne gönderildi.

Eski Hanlı Belde Belediye Başkanı Ali Afacan, bir tarlada ölü olarak bulunan Ercan Işık olayıyla ilgili Bilecik'te yargılanan A.A. ve H.T.'nin mahkemede verdikleri ifade doğrultusunda, azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanmış. Dava görülmeye devam ederken tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Afacan, Bilecik Ağır Ceza Mahkemesi'nce cinayete azmettirmek suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Afacan, mahkemenin verdiği kararın ardından 6 aydır firari olarak aranıyordu.

Ercan Işık, 8 Kasım 2006'da Osmaneli Apçatu mevkisinde elleri ve ayakları bağlı bir şekilde ölü olarak bulunmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber