Sağlık Bakanlığı özel güvenlik görevlilerine verilecek rapolrarı yenişden düzenledi

Haber Giriş : 04 Şubat 2005 00:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, özel güvenlik görevlisi adaylarına verilecek sağlık raporlarına yeni düzenlemeler getirdi. Buna göre psikoloji, nöroloji, göz, kulak ve ortopedi uzmanı olmayan devlet hastaneleri, diğer resmi kurumlardan ya da özel doktorlardan hizmet alacak.

Edinilen bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı'na bir yazı göndererek özel güvenlik görevlisi olacaklardan sağlık raporu istendiğini; ancak devlet hastanelerinde bazı dallarda uzman doktor olmadığı için rapor verilmediğini belirtti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, 81 ilin sağlık müdürlüğüne bir genelge gönderdi. Ünüvar genelgede, 5188 sayılı kanun kapsamında çalışma izni alarak özel güvenlik görevlisi olacaklardan, "Özel güvenlik görevlisi olur" ibareli sağlık kurulu raporu istendiğini hatırlattı.

Ünüvar, psikoloji, nöroloji, göz, kulak ve ortopedi dallarında uzman doktoru bulunmayan yerlerde resmi kurumların ilgili dal uzmanlarından birisinin davet edilerek, Sağlık Kurulu'na katılımının sağlanmasını istedi. Ünüvar, diğer resmi kurumlarda da bu branşlarda doktorun olmaması halinde ise serbest uzmandan yararlanılması talimatını verdi. Ünüvar, rapor verebilecek kurumların belirtilen hüküm doğrultusunda Sağlık Kurulu oluşturarak, vatandaşların mağduriyetinin önlenmesini istedi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber