At eti yedirenlere para cezası verildi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2009 19:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adana Valiliği, Yurt Kur Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Fevzi Çakmak Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu yemekhanesini işleten firma hakkında yürütülen denetimlerin tamamlandığını bildirdi.

Öğrenci yurdu ve Ruh Sağlığı Hastanesi'ndeki öğrenci ile hastalara at ve eşek eti yedirildiğinin tespit edilmesi üzerine valilik konuyla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yapılan yazılı açıklamada, ilgili firmaya Türk Gıda Kodeksine uygun faaliyet göstermediğinden 5 bin 600 lira idari para cezası verildiği kaydedildi.

Aynı firma için ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada şu ifade yer aldı: "Denetim faaliyetleri kapsamında Yurt Kur Bölge Müdürlüğüne resmi tebligat yapılmıştır. İlgili kurum firma ile sözleşmesini iptal etmiştir. Yine aynı firma hakkında ilk numuneler ardından, sonradan yapılan farklı denetim esnasında alınan ikinci numuneler için ayrı denetim prosedürü işletilmektedir. Bu analizlerin de olumsuz sonuçlanması halinde 11 bin 200 lira idari para cezası ayrıca uygulanacaktır."

İlde hastaneye ait yemekhaneyi işleten firma hakkındaki incelemelerin de tamamlandığı duyurulan açıklamada, firmanın yemeği hastane yemekhanesine taşımalı olarak servis ettiğini ifade edildi. Firmaya ilgili yasa kapsamında 11 bin 200 lira idari yaptırım cezası uygulandığı dile getirilen açıklamada, ayrıca Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu aktarıldı. Valiliğin açıklamasında şu görüşlere yer verildi: "Bugüne kadar bu iki firmada tespit edilen etler yalnızca at etidir. Ayrıca firmaların et tedarik etmiş olduğu bir kasap hakkında da bugüne kadar idari para cezası verildi. Ayrıca hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Bu iki denetim sonucu ortaya çıkan neticeler haricinde ilde herhangi bir şekilde tek tırnaklı hayvan etine rastlanmamıştır. Ayrıca söz konusu iki kurum yemekhanesine daha önceden yapılan denetimlerde bugüne kadar tek tırnaklı eti bulgusu saptanmamıştır. Bu kapsamda et ürünleri üreten işletmelerde denetimlerimiz yoğun şekilde sürdürülmektedir. Bugüne kadar şüpheli durumlar dikkate alınarak, tür tayini için 101 et numunesi alınmıştır. Denetimlerde gösterilen hassasiyet neticesinde, Türk Gıda Kodeksine aykırı davrananlar, bilimsel analiz sonuçları ışığında tespit edilmiştir. Tüm bu veriler ışığında halkın endişeye kapılmamasını, ruhsatsız kasaplardan kesinlikle alışveriş yapmamasını tavsiye ediyoruz. Bunun yanı sıra vatandaşlarımızın gıda ile ilgili tüm şikâyetlerini 174 Alo Gıda hattına yapmalarını öneriyoruz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber