Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 05 Ocak 2010 11:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP lideri Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuşuyor. İşte konuşmasından satır başları.

- Ülkemiz geride kalan yılda ezik hale gelmiştir. Siyaset ahlaki temellerden uzaklaşan bir politika yönetime hakim olmuştur. İçi boş sloganlarla hayali başarılarla Türk milleti kandırılamamıştır.

- Milli devlet yapısının savunulması hükümet tarafından çağdışı hassasiyetler olarak tanımlanmıştır. Bölücü terör eylemlerinin hız kazandığı bu dönemlerde, siyasi çözüm tartışmaları Türkiye'nin gündemine açılım çözüm ve proje adıyla getirilmiştir.

- Bizim yıkım projesi dediğimiz bu süreçte, bölücü odaklar muhatap alınarak, diyalog adı altında, Türkiye'nin bir pazarlık ortamına çekilmeye çalışıldığı, Peşmerge onaylı, AB patentli, İmralı imzalı bu yıkımın sözde demokratikleşme amacıyla hükümet tarafından pazarlanmak istendiği, bu amaçla kanlı terörün hak arama mücadelesi olarak tanımlanmaya çalışıldığı, yıkım ortağı arayışlarının kapı kapı gezilerek sürdürülen gelişmeler geçen yıl yaşadığımız gerçekler olmuştur.

-Yıl boyunca devam eden vahim gelişmeler kapsamında, bütün ilke ve değerler tartışmaya açılmış, milli devlet niteliğini sulandırmaya yönelik bir kampanya harekete geçirilmiş, etnik ayrımcılığa zemin oluşturacak dayatmalar hız kazanmış, bölücülük hükümetle siyasete taşınmış, bölücü meşru talepler olarak tanımlanmak istenmiş, İmralı canisini terörün lideri haline getirilmiştir.

-Yıllardır süren terörün kanlı yüzü saklanarak yeni bir maskeyle Türkiye'nin karşısına çıkarılmaya çalışılmıştır. Terör maşaları nifak tohumları için seferber olmuştur.

-Türkiye'nin milli birliğine ihanet provaları yapılmaya başlanmıştır. Tehlikeli siyaset modelinin bir yıllık özeti bundan ibarettir.

-Hükümetin PKK açılımının milletimizde neden olduğu gerilim ve uyanma, iyi şeyler olacak görülmemiş uyum var mesajlarının refakatinde toplumda yaşanan çatışma, başbakan ile İmralı mahkumunun açılımla ilgili aralarında yaşadıkları yetki çabaları, Habur'da terörist kafilenin karşılaması, çoğalan şehit haberleri, yakılan araçlar evler ve dükkanlar, İsrail'i sözde İsrail zulmü için uyaran Başbakan Erdoğan'ın Rasmussen'i AB Başkanı seçmesi, mahal idareler genel seçimlerindeki hayasız oyunlar, Kuzey Irak'ta diplomatik üst düzey kucaklaşmalar, Ermenistan'la tek taraflı ilişkilerin maçla başlatılması, sınır ötesi askeri hareket yapmasına izin ve tezkerenin ikinci kez meclis'ten çıkmasına rağmen hükümetin Kandil'e gitmemesi, temel kurumlar arasında oluşan güvensizlik ve hükümetle yaşanan çatışmalar, dinlenme izlenme gibi özgürlük alanlarına yönelik ihlallerin artması, giderek artan yoksullaşma, çaresizliğin neden olduğu toplumsal gerilim, emeğinin karşılığını isteyenlere yapılan zorbalık, Irak'ta Türkmenlerin, Karabağ'da Azeri kardeşlerimizin yalnız bırakılmasıdır.

- Bugün hükümetin ilerlemekte olduğu tehlikeli yol, geride bıraktığımız olayların en vahimidir. Bugün bir ateş çemberinden geçmekte olarak Türkiye Cumhuriyeti bir beka sorunuyla yüz yüzedir.

- Suikastın hedefi Türkiye'nin kardeşliğidir. Bu sinsi oyunun amacı Türkiye'yi iç çatışma ortamına çekilmek istenmesidir.

- Önümüzdeki sürece yön verecek temel parametreler, hükümetlerin açılım dediği çıkmazda sürdüreceği yol, siyasi oyunların ve anayasa arayışlarının ne deyişle devam edeceği, ABD'nin Kuzey Irak'a yönelik senaryolarını dayatmalarını, Kandil dağına bir harekatın yapılıp yapılamayacağı, hükümetin kurumlar arasında yarattığı derin uçurum ile güven duygusunun tesis edilip edilemeyeceği, elbette ki bütün bunlara karşı MHP'nin göstereceği direnci duruşu ve inancı, geleceğin şekillenmesinde etkili olacaktır.

- Bu yıl da geride kalan yılların daha olumsuz bir tekrarı olacağı belli olmuştur. AKP, ABD ve AB projelerini uygulayabilmek için çok tehlikeli bir siyaset modelini sürdürmeye devam edecektir.

- Kendi gündemini hayata geçirmek için zemin aramaya devam edecektir. Kısa vadeli aşamada, PKK dayatmalarının harekete geçirilmesi için psikolojik zemin hazırlanacaktır. Türk kavramının engellenmesine yönelik girişimler, İmralı canisinin

- Orta vadede kanunu değişikliği gerektiren konularda

- Üçüncü ve son aşamada anayasa değişikliğinin gündeme taşınacağı ortaya çıkmıştır. ikinci bir dilinin seçmeli dersten başlayarak eğitim dili haline gelmesi gibi PKK talepleri bu aşamada TBMM'nin önüne getirilecektir.

- İlk adım olarak Türkiye'nin terörle siyasi mücadeleyi bırakması ve af'fın yollarının aranması,

- İmralı canisinin yeniden yargılanmasını sağlanması, milli kimliğin kırılmasıyla ülkemizde oluşması istenen yeni ve yapay azınlıkların anayasa'da yer bulması, bu doğrultuda yeniden yazılacak anayasa'yla milli devlet yapısının yeniden yapılandırılması beklenmelidir.

- Yıllardır süregelen tahrikler tam bir kaos ortamını ortaya çıkaracaktır. Kişilik krizi yaşayan çok derin bir sorun içinde kıvranan, kurumlarıyla sürekli çatışan, milletin kimliğiyle çatışan kadroların siyasi istikrarı yakalayamayacağı ortaya çıkmıştır. Türkiye içerde hırpalanacak ve kan kaybedecektir. Bıçak kemiğe çoktan dayanmıştır.

- Türkiye'nin geleceğinin kurtarılmasının her şeyden önce buna bağlı olduğu unutulmamalıdır. Devlet ve toplum hayatımızın her alanının içten içe kemirilmesine ve yürütülen sistemli saldırılara ilgisiz ve sessiz kalınamaz. Türkiye bu oyunu bozmak zorundadır. Gün ayağa kalkma günüdür. Türk milleti bu badireyi de mutlaka atlatacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber