Kış Doğu'da yaşamı dondurdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2010 11:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar ve tipi nedeniyle 627 köy yolu ile Karayazı-Göksu kara yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Bölgede kar ve tipi ulaşımı olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Bölge illerinden Erzurum'da 349, Muş'ta 147, Bingöl'de 61, Kars'ta 49 ve Ardahan'da 21 köy yolu ile Erzurum'un Karayazı ilçesi ile bu ilçeye bağlı Göksu beldesi arasındaki kara yolu kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Karla mücadele çalışmaları aralıksız sürdürülürken, açılan yolların tipi nedeniyle yeniden ulaşıma kapandığı, yol açma çalışmalarını güçlükle yürütüldüğü bildirdi.

ERZURUM-BİNGÖL KARA YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Öte yandan, kar yağışı ve tipi yüzünden araç trafiğine kapatılan Erzurum-Bingöl kara yolu da sabah saatlerinden itibaren ulaşıma açıldı.

Bu arada, bölgede kara yollarında meydana gelen buzlanma nedeniyle zaman zaman araç trafiğinde aksamalar yaşanıyor.

Kara yollarında birçok maddi hasarlı trafik kazası yaşandığını belirten yetkililer, bu nedenle buzlanmaya karşı tuzlama çalışması yapıldığını bildirdi.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölgede kar yağışının bugünden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.

Bir hafta boyunca bölgede kar yağışı beklenmediğini bildiren yetkililer, hava sıcaklıklarında ise 3-5 derecelik bir azalma olabileceğini belirtti.

BİTLİS'TE 205 KÖY YOLU KAPANDI

Bitlis'te de kar yağışı ve tipi nedeniyle 205 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karla mücadelede 4 rotatif, 12 greyder, 9 dozer, 8 yükleyici, 10 servis aracı ve 10 ekiple, kapalı yolların ulaşıma açılması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü kaydedildi.

Meteoroloji İşleri Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde kar kalınlığının 20, yükseklerde ise 35 santimetre olduğunu söyledi.

VAN'DA 390 KÖY YOLU KAPALI

Van'da ise etkili kar ve tipi nedeniyle 390 köy yolu ulaşıma kapandı.

İki gündür devam eden yağış nedeniyle kar kalınlığı kent merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreye ulaştı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, Van ve ilçelerinde hafta boyunca kar yağışının etkili olacağını ifade ederek, bölgede akşam saatlerinde oluşacak buzlanmaya karşı ilgili birimlere uyarıların yapıldığını kaydetti.

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri Bahçesaray-Van, Bahçesaray-Hizan ile Doğubayazıt-Van kara yolu Tendürek Geçidi'nin ulaşıma kapalı olduğunu, yol açma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber