Türk Sağlık-Sen, kefalet sandığı kesintisinin iptali için Danıştay'da dava açtı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2010 14:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen, kamu kurumlarında görevli taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinden aylık olarak kesilen kefalet sandığı kesintisinin iptali için Danıştay'da dava açtı.

Sendikadan yapılan yazılı açıklamada, davada, Taşınır Mal Yönetmeliği Genel Tebliği ile kamu idarelerinde görevli taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinden kefalet sandığı için aidat kesilmesine yönelik düzenlemenin iptal edilmesinin istendiği belirtildi.

Açıklamada, dava dilekçesinin içeriği konusunda şu bilgilere yer verildi:

"Dava dilekçesinde, taşınır kayıt ve kontrol yetkililerinin kendisine teslim edilen taşınırları azami dikkat ve özenle muhafaza etmek zorunda kalan taşınır kayıt ve kontrol yetkililerine ek ödeme yapılması gerekirken, kefalet kesintisi yapılmasının hukuka ve hakkaniyete aykırı olduğu ifade edildi. Kamu çalışanlarının keyfi olarak mal ve mülkten yoksun bırakılamayacağının vurgulandığı dilekçede gerçek veya tüzel kişinin mallarının dokunulmazlığına riayet edilmesi hakkına sahip olduğu belirtildi.

Söz konusu düzenlemenin ilgili maddesi incelendiğinde, hükmün kamu yararına uygun olarak düzenleyici, mücerret şahsi olmayan, genel hukuk kuralları koymadığı, aksine olarak yayımlanmasından önce kazanılmış hakları ortadan kaldıran adeta özel bir müsadere hükmü olduğuna dikkat çekildi. Kendi isteğ i dışında bu göreve atanan memurların mağdur edildiğinin belirtildiği dava dilekçesinde söz konusu düzenlemenin yürütmesinin durdurulması ve iptali istendi.

Halen söz konusu düzenleme ile kamuda görev yapan yaklaşık 2 bin Taşınır Kayıt ve Kontrol yetkilisinden sandığa giriş aidatı olarak 83,88 TL ve her ay 5,59 TL kesinti yapılıyor. Dava sonucu bu düzenleme iptal edilirse Taşınır Kayıt ve Kontrol yetkilileri bu paraları ödemekten kurtulacak. Tahsil edilen paralar iade edilecek."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber