İBB: İstanbul itfaiyesinde hiçbir personel işten çıkarılmadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Ocak 2010 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden, hiçbir personelin işten çıkarılmadığı, 898 itfaiyeciden 744'ü ile sözleşme imzalandığı bildirildi.

Belediyeden yapılan açıklamada, kentte son günlerde ''itfaiyecilerin eylem yaptığı, çalışmadığı, işten çıkartıldığı'' şeklinde eksik bilgilerle, kamuoyunun yanlış yönlendirildiği kaydedildi.

İhale kapsamında, personelin, tüm özlük haklarıyla ihaleyi kazanan başka bir firmanın çatısı altında görevlerine devam edeceği belirtilen açıklamada, ''yeni sözleşme döneminde 898 itfaiye personelinin, sendika tarafından eksik, yalan, yanlış ve taraflı bilgilerle kandırılarak eylemler düzenlendiği'' ileri sürüldü.

''Gerçek itfaiyecilerin bu oyuna kanmadığı'' vurgulanan açıklamada, eylemlere, sendikanın başka iş kollarından üyeleri, bazı öğrenci dernekleri ve sivil toplum örgütlerinin katıldığı belirtildi.

Açıklamada, bazı itfaiye çalışanlarının ''sendika ve arkadaş baskısıyla kafasının karıştırıldığı'' kaydedilerek, şunlar kaydedildi:

''Daha önce de açıklandığı gibi, İstanbul itfaiyesinde hiçbir personel işten çıkartılmamıştır. İtfaiye yetkilileri işçilerle konuşarak gerçekleri anlatmışlardır. Bu süre zarfında bazı itfaiye personeli kendi beyanlarına göre 'sendika tarafından baskı altında' tutulduklarını ifade ederek, sözleşme imzalamayacaklarını belirtmişlerdir. Geçen zaman içinde gerçekleri gören itfaiye personeli, İstanbul Büyükşehir Belediyesine noterden ihtarname göndererek işlerine devam edeceklerini belirtmişlerdir. İşsiz kalacakları ve işten atıldıkları iddia edilen 898 itfaiyeciden 744'ü sözleşme imzalamıştır.''

Açıklamada, daha sonra 744 personelden 55'inin noterden ihbarname göndererek, imzaladıkları sözleşmeyi iptal ettikleri ancak bu çalışanların yine noter kanalıyla işe dönmek istediklerini beyan ettikleri belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber