Sigorta primleri PTT'den de ödenecek!

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2010 18:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
PTT ile SGK arasında imzalanan protokolle, SGK'nın vatandaşa yönelik işlemleri artık PTT'de de yapılabilecek

Prim Tahsilatı ve Ödemelerine İlişkin İşbirliği Protokolü, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in katılımıyla SGK Başkanlığı'nda gerçekleştirilen törenle imzalandı.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, kendi bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın vatandaşın günlük yaşamının her anında hizmet sunduğunu ifade ederek, "Vatandaşın 24 saat, gündüz gerçek hayatta, gece rüyasında bu iki bakanlıkla muhakkak bir işi olur.'' dedi.

Yıldırım, bu sebeple vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, modern teknolojinin getirdiği imkânlardan yararlandırmak için PTT ile SGK'nın işbirliğine gittiğini söyledi.

PTT Genel Müdürlüğü'nün, protokol öncesi SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na ait bazı hizmetleri sınırlı olarak sunduğunu hatırlatan Yıldırım, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun vatandaşa yönelik, ister emekli ister çalışan, ne tip işi, hizmeti varsa, bu işlemlerini SGK şubelerinde yapabileceği gibi PTT'de de yapabilir hale gelecek." diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Dinçer, protokolle özürlü, yatalak ve yaşlı olanların evlerinde otururken maaşlarını alabileceklerini ve bunun için de herhangi bir masrafa katlanmayacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber