MHP: Emekli zammı tamamen göstermelik

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2010 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, emeklilerin reel alım gücünün sürekli düştüğünü ileri sürerek, ''Zam, tamamen göstermelik'' dedi. Vural'a göre Erdoğan hesap bilmiyor

Parlamentoda düzenlediği basın toplantısına pirinç, bulgur, un, yağ, makarna, patates gibi gıda maddeleri getiren Vural, emekli maaşlarına yapılan zammı eleştirdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmaya değinen Vural, ''Başbakan hesap bilmiyor. Faizleri yüzde 63'ten 9'a indirdiğini söylüyor. Artan faiz, vatandaşın cebine değil, kimin cebine gittiğini söylemiyor'' dedi.

Vural, 2004'te kredi kartı borcu bulunan kişi sayısının 7 bin 875 olduğunu, 2009'da bu sayının 994 bin 611'e çıktığını ifade ederek, vatandaşın borcunu ödeyemez hale getirildiğini iddia etti.

Emekli maaşlarına yapılan zamla, günde 2'şer simit ve çay alınabileceğini dile getiren Vural, emeklilerin filesinde pirinç, bulgur, çay, şeker, peynir, zeytin, dana ve tavuk eti, ay çiçek yağı, kira, otobüs bileti, doğal gaz bulunduğunu kaydetti.

Vural, 2006'da emekli maaşıyla 100 kilogram pirinç alınırken, 2009'da bu rakamın 78 kilograma düştüğünü, diğer gıdalarda da durumun benzer olduğunu anlatarak, şunları söyledi:

''Emeklilerin reel alım gücü sürekli geriye düşmüştür. İnsan bu tablodan utanır. Senin verdiğin zamlar, 2006'nın çok altında. 2005'te emekli maaşıyla 1,23 file doldurabiliyormuş, şimdi ancak 1 file alabiliyor. Zam, tamamen göstermelik zamdır. Elini vicdanına koy. Vicdan yok mu sende? Bu tabloyu, nasıl memnuniyet verici olarak görüyorsun? Emekliler, 300 lira alıyorlar, '360 lira oldu' diye bayram yaptırıyorsun. Açlık sınırı, 794 lira. Dolaylı vergilerle 2006'dan beri emeklilerin elinden her şeyini aldın. Sayın Başbakan, bu simit teorisinden vazgeç de gel filelere bak.''

Emekli maaşlarına zam yapılmasının, AK Parti grup toplantısında açıklanmasını da eleştiren Vural, ''Zamları, AKP'nin lütfu gibi, şov yaparak açıklıyor. Zamları neden şovla açıklamadın? Zamlara sıra gelince gece yarısı açıklanıyor'' dedi.

Emeklilerin durumunun içler acısı olduğunu savunan Vural, ''(Türkiye'ye çağ atlattık) diyenlere, bu tablo örnek olsun. Hükümetin bir saniyede ödediği faiz, 3 emekli maaşı ediyor. Faize değil de emekliye çalışın. Türkiye'yi yönetenlerin bu tablodan utanması gerekir. Habur'da umut görenler, bu tabloyu da yutturmaya çalışıyor'' diye konuştu.

-''BAŞBAKAN'A MANGO, AVAKADO VERMEK UYGUN OLUR''-

Vural, basın toplantısına getirdiği fileyi Başbakan Erdoğan'a gönderip göndermeyeceğine ilişkin soruya, ''Simit göndermiştim ancak ulaşıp ulaşmadığını bilmiyorum. Göndermeye değmez, ruhu bozulur. Başbakan'a belki avakado, mango vermek daha uygun olur. O, pirinci, bulguru iftar sofralarında numune olarak kullanıyor'' karşılığını verdi.

Bazı emekli örgütlerinin Başbakan Erdoğan'a çiçek verdiğine değinen Vural, getirdiği kaktüsü göstererek, ''Çiçek yerine kaktüs verilmesi daha uygun olur diye düşünüyorum'' dedi.

Vural, İntibak Yasasının çıkarılarak, emekliler arasında taban aylığı şartı getirilmesi gerektiğini söyledi.

-''TEKEL İŞÇİSİ SENİ BEKLİYOR''-

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, TEKEL ve şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı olduğuna ilişkin sözlerinin bulunduğunu iddia ettiği CD'yi, isteyen basın mensubuna verebileceğini belirten Vural, ''Sözünün arkasında olduğunu söylüyor. Sözün arkasındasın da sen yoksun. TEKEL işçisi seni bekliyor. Git de gazı copu bir ye bakalım. Karşısında olduğun özelleştirmeler kimin zamanında yapıldı? Şeker fabrikalarını kim sattı? AKP... Kim imza attı? Bülent Arınç... TEKEL'i kim sattı? AKP... İmza koyan Bülent Arınç... İşlerine geldiğinde 'değiştik', işlerine gelmediğinde 'değişmedik' diyorlar'' ifadelerini kullandı.

Vural, Tütün Fonunun kaldırılmasıyla hangi şirketlerin kurulduğunu ve kimlerin ticaret yaptığını da daha sonra açıklayacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber