Emniyet ve yargıda kararname heyecanı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 09 Ocak 2010 09:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet ve yargının zirvesinde bir süredir boş bulunan koltukların yeni sahipleri, önümüzdeki günlerde belli olacak.

HABER MERKEZİ / ANKARA

Eski Emniyet Genel Müdür Yardımcılarından Ali Kolat son valiler kararnamesi ile Sivas Valisi olarak atanırken, Emin Arslan da bir operasyon kapsamında tutuklanmıştı. Kulislerde her iki genel müdür yardımcılığına mülkiye mezunu iki üst düzey bürokratın atanacağı söylentisi dolaşıyor. Böyle bir atamanın ise teşkilatta huzursuzluk yaratabileceği ifade edildi.

Yargıtay'da da boş bulunan 34 üyenin yerine seçim yapmak için bir süredir çalışma yürüten Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), çalışmalarına geçen hafta ara verdi. HSYK Üyesi Suna Türkoğlu geçen hafta başında yurt dışına gittiği için Başkanvekili Kadir Özbek, toplantıları geçici bir süreliğine erteledi. Türkoğlu, 15 Ocak'ta döndükten sonra HSYK çalışmalarına yeniden başlayacak.

Halen 34 üyesi eksik bulunan Yargıtay'da da, yüksek yargının zirvesi için bu yıl içinde çok önemli iki seçim yapılacak.

Anayasa Mahkemesi'nde geçen hafta içinde emekli olan yedek üye Cafer Şad için Yargıtay'da seçim yapılacak. Yargıtay'da bu yıl içinde çok önemli bir seçim daha yapılacak. HSYK Başkanvekili Kadir Özbek'in yüksek kuruldaki görev süresi bu yıl bitiyor. Ekim ayında Özbek'in yerine Yargıtay'da yeni bir üye seçilecek.

Yargıtay'da boş bulunan 34 üyenin seçimi ile ilgili HSYK'da kriz yaşandığına ilişkin medyada yer alan haberler, Adalet Bakanlığı tarafından yalanlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber