Protestocu 13 üniversiteli, gözaltına alındı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Ocak 2010 17:54, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TEKİRDAĞ Namık Kemal Üniversitesi'nde (NKÜ) TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi'nin katıldığı ?Tarım Konferansı', öğrenciler tarafından protesto edildi.

Ak Parti aleyhine sloganlar atan ve konferansı protesto eden 13 öğrenci, polisler tarafından yaka paça gözaltına alındı.

NKÜ Ziraat Fakültesi tarafından üniversitenin Pramit Salonu'nda düzenlenen ?AB Sürecinde Türk Tarımının Özellikleri ve Sorunları' konulu konferansa, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Ak Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, NKÜ Rektörü Nizamettin Şenköylü, öğretim görevlilileri ve öğrenciler katıldı.

Konferansın öğrenciler tarafından protesto edileceği duyumunu alan özel güvenlik görevlileri ise salona öğrencileri sıkı bir aramadan geçirerek aldı. Üniversite yönetimi ise Türkiye Gençlik Birliği'ne üye olan bir grup üniversite öğrencisini içeri almadı.

Güvenlik tarafından içeri alınmayan ve buna tepki gösteren öğrenciler, ?Biz daha önceden belirlendiğiz için içeri alınmıyoruz. Biz Çorlu Mühendislik Fakültesi'nden ilk defa bu konferansa geliyoruz. Bize ?Simanız belirlendiği için sizi almıyoruz' deniliyor? dedi.

Konferasın başlamasından kısa bir süre sonra ise içeri alınmayan öğrenciler salon dışından ?Atatürk gençliği görev başında', ?Cumhuriyet değil, AKP yıkılacak' sloganları atmaya başlaması üzerine devreye sivil polisler ve güvenlik görevlileri girdi. Ağızları kapatılan öğrenciler yaka paça gözaltına alınarak polis otosuna bindirildi. Bu sırada öğrenciler, ?Atatürk'ün kemikleri sızlayacak, Atatürk'ün adından korkuyorlar? diye bağırdı.

Gözaltına alınan 1'i kız 13 üniversite öğrencisi, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Konferans ise yapılan konuşmalarla devam etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber