Sağlıkçılar dertlerini mektupla anlattı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2010 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlıkçılar, tam gün yasa tasarısı ile ilgili görüş ve isteklerinin yer aldığı mektubu, Meclis ve Sağlık Bakanlığı'na gönderdi.

Türk Sağlık-Sen tarafından hazırlanan ve çok sayıda sağlıkçı tarafından imzalanan mektupta, Tam Gün Yasa Tasarısı'ndaki adaletsizliklerin giderilmesi ve çalışanların haklarının genişletilmesi isteniyor.

Sağlık çalışanlarının şiddet, adaletsizlikler ve olumsuz çalışma şartları altında tüm zorluklara rağmen görev yaptığının belirtildiği mektupta, özverili çalışma karşısında mali ve özlük haklarında yeterince iyileştirme yapılmamasının çalışanları olumsuz etkilediğine dikkat çekiliyor. Sorunların çözümü, kaliteli sağlık hizmeti ve yeni kazanımlar için Tam gün yasa tasarısının bir fırsat olduğu ifade ediliyor.

Mektupta tam gün yasası ile birlikte tabipler ve diğer sağlık personelleri arasındaki döner sermaye adaletsizliğinin giderilmesi, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması, tüm sağlık çalışanlarına tam gün tazminatı ödenmesi ve nöbet ücretlerinin yaygınlaştırılması isteniyor. Radyoloji çalışanların mesai saatlerinin yükseltilmesinden de vazgeçilmesi talep ediliyor.

Bu konularda TBMM'den destek istenen mektupta, "Vereceğiniz destekle sağlık çalışanlarının gönlünü kazanacak ve sağlık hizmetlerinin sunumuna bir katkıda siz yapmış olacaksınız." deniliyor.

Mektuplarla ilgili bir değerlendirme yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci "Yasa tasarısı bu haliyle eksiklikler ve adaletsizliklerle doludur. Biz yamalı ve sorunlu bir tam gün yasası yerine doğru düzgün, çalışanların hakkını koruyan ve genişleten bir yasa talep ediyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Bu mücadelemize de Tüm Türkiye'de ki sağlık çalışanlarının mektup eylemimize destek vererek katkı sağlamasını istiyoruz. Mektuplarımızla Tam günden beklentilerimizi bir kez daha Meclise aktaralım. Sendika olarak Mecliste görüşmelerde bulunup isteklerimiz yerine getirilmesi için tüm gücümüzle uğraşacağız." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber