Ersöz'ün odasında ve 10 ayrı adreste arama

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2010 17:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- "Haber alma ödeneğinin kullanımı"na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından emekli Tuğgeneral Levent Ersöz ve yakınlarına ait 10 ayrı yere düzenlenen operasyonda 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet susturucu, 1 adet mektup ile çok sayıda dijital ve yazılı doküman ele geçirildiği öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, soruşturma ve operasyon, emniyete gönderilen bir elektronik postadaki ihbar mesajı üzerine başlatıldı.

Operasyon kapsamında, ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü hastanedeki odasının yanı sıra Ersöz'ün emekli asker arkadaşının evinin de aralarında bulunduğu Kadıköy Osmanağa Mahallesi ve Üsküdar Selimiye Mahallesi başta olmak üzere 10 farklı adreste yaklaşık 4 saat arama yapıldı.

Polis ekiplerinin arama yapmak için geldiği, Ersöz'ün tedavi gördüğü odada kızı Fulya Ersöz ile emniyet güçleri arasında kargaşa yaşandı. Fulya Ersöz'ün, üzerinin aranmasını istemediği, çantasında bulunan bir kağıdı yırtmaya çalıştığı iddia edildi. Yaşanan kargaşanın ardından Fulya Ersöz'ün üstü ve odanın araması tamamlandı.

Aramalarda, 2 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet susturucu; Fulya Ersöz'ün çantasında erkek arkadaşından geldiğini öne sürdüğü bir mektubun yanı sıra çok sayıda dijital ve yazılı doküman ele geçirildi. Bu silah ve belgeler, incelenmek üzere kriminal polis laboratuvarına gönderildi.

EMEKLİ KORGENERAL KILINÇ ADLİYEDEN AYRILDI

Bu arada "Haber alma ödeneğinin kullanımı"na ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınan eski Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı emekli Korgeneral Hakkı Kılıç, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrıldı.

Yaklaşık yarım saat süren ifade verme işleminin ardından avukatıyla birlikte adliyeden çıkan Kılınç, basın mensuplarının soruları üzerine "Ortada mercimek kadar bir şey yok. Siz büyüttünüz" dedi. Kılınç, "Savcılar sizi nasıl karşıladı?" sorusunu ise "Ben çok iyiyim" diye yanıtladı.

Kılınç'ın avukatı Şener Atılgan, müvekkiline nelerin sorulduğuna ilişkin bilgi almak isteyen gazetecilere, "Bir konuda bilgisine başvuruldu. Soruşturma gizli. Bir suçlama yok" karşılığını verdi.

Emekli Korgeneral Kılınç ile avukatı, bir taksiye binerek adliyeden ayrıldı.

Aynı soruşturmaya ilişkin "şüpheli" olarak ifadeleri alınan ikinci "Ergenekon" davasının tutuklu sanıklarından emekli Albay Hasan Atilla Uğur ile emekli askeri personel olduğu öğrenilen Adnan Sezer'in de savcılıktaki işlemlerinin tamamlandığı, bir kişinin ifade verme işleminin ise sürdüğü öğrenildi.

Öte yandan, aynı soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulması beklenen ikinci "Ergenekon" davasının tutuksuz sanıkları emekli Orgeneral Şener Eruygur'un hasta olduğunun bildirildiği, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un ise ifade vermeye çağrılmadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber