İstanbul'da avukatlardan eylem

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 14 Ocak 2010 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı hukuk derneklerinin oluşturduğu ?Hukuk Dernekleri Platformu?na üye bir grup avukat, Beyoğlu'nda eylem yaptı.

Cübbelerini giyerek Galatasaray Lisesi önünde toplanan avukatlar, ?Hukukun üstünlüğü kafeslenemez? yazılı pankart açtı.

Gruptakiler adına açıklama yapan platform sözcüsü Ayhan Gültekin, Türkiye Cumhuriyeti'nin, Anayasaya göre demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu hatırlatarak, ?Buna rağmen yıllardır kendi dilimizi konuşamadık. Üniversitelerde özgürce eğitim göremedik. Fikirlerimizi ifade edemedik. Demokrasi yüzü göremedik. 27 Mayıs darbesi, 12 Mart muhtırası, 12 Eylül müdahalesi, 28 Şubat post modern darbesi ve 27 Nisan elektronik muhtırasında olduğu gibi 'derin devlet'i oluşturan 'Susurluk', 'Ergenekon', 'Kafes', mafya ve çeteler yüzünden acılar çekmeye devam ediyoruz? diye konuştu.

Gültekin, laiklik ilkesine rağmen inanç hürriyetinin önünün kesilmek, düşünce ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmak istendiğini savunarak, ?Yaşam hakkı teröre kurban ediliyor. En temel insan hakları ihlal ediliyor. İnsanlar yurtlarından sürülüyor. Baklava çalan çocuklara gaspçı, polise taş atan çocuklara terörist muamelesi yapılıyor? dedi.

Ayhan Gültekin, açıklamada imzası bulunanlar arasında Prof. Dr. Hüseyin Hatemi, Kezban Hatemi ile emekli savcı Sacit Kayasu'nun da

bulunduğunu belirtti.

Bu arada, platforma üye olmayan avukat Uğur Yetimoğlu, kendisine basın açıklaması verilmemesi üzerine tepki gösterdi.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber