Hafta sonu havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ocak 2010 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünde görülecek olan yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu (Sivas, Kayseri, Yozgat) ile Kuzey Ege'nin iç kesimleri (Afyon, Uşak, Kütahya), Batı Karadeniz'in iç bölgeleri (Bolu, Karabük, Kastamonu) ve İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinin (Ankara, Eskişehir, Çankırı) yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI : Ülkemizin kuzey kesimlerinde 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR : Genellikle güney ve güneydoğu (Keşişleme), ülkemizin kuzeybatı kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara'da yer yer kuvvetlice esecek.

METEOROLOJİDEN UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Yağışların sabah saaatlerindeTunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (sel, su baskını, taşkın v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA : Parçalı çok bulutlu, doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Balıkesir, Bursa, Bilecik) aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Bilecik çevrelerinin yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Rüzgar kuzey ve kuzeydoğu (Poyraz) yönlerden yer yer kuvvetlice esecek.

EGE : Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimleri (Denizli, Muğla, Afyon, Uşak, Kütahya) ile bu sabah saatlerinde Aydın ve Manisa çevreleri, yarın (Cumartesi) sabah saatlerinde bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Afyon, Uşak ve Kütahya'nın yüksekleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek.

AKDENİZ : Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı olmak üzere yağmurlu, kıyı kesimleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU : Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur, Sivas, Yozgat ve Kayseri ile bölgenin kuzeybatı (Ankara, Eskişehir, Çankırı) kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ : Parçalı çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar genellikle yağmur, iç kesimlerin yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ : Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane ve Bayburt çevreleri ile bölgenin iç kesimlerinin yükseklerinde karla karışık yağmur kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU : Çok bulutlu ve bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışların: genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; sabah saatlerinde Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU : Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

15 Oca, Cuma

16 Oca, Cumartesi

17 Oca, Pazar

18 Oca, Pazartesi

19 Oca, Salı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber