Akdağ: Tam Gün Yasası'na karşı çıkanlar sırça köşk kahramanlığı yapıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2010 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, TBMM'de görüşülmeye başlanan Sağlıkta Tam Gün Yasa Tasarısı'na karşı çıkanları, 'sırça köşklerde oturup halka rağmen halkçılık yapanlar' olarak tanımladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, memleketi ve seçim bölgesi Erzurum'a iki günlük gezi kapsamında ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Akdağ, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk'ü makamında ziyaret ettikten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Sağlık Bakanı Akdağ, Sağlıkta Tam Gün Yasa tasarısının önümüzdeki hafta içerisinde görüşülmesinin tamamlanacağını söyledi.

Bakan Akdağ, isim vermeden Türkiye Tabibler Odası'nın gazetelere tam sayfa ilan vererek Tam Gün Yasa tasarısını protesto etmesini ise talihsizlik olarak nitelendirdi. Gazetelere ilan vererek tam gün yasa tasarısına karşı çıkanların gerçek anlamda hekimler olmadığını da dile getiren Bakan Akdağ, "Gidin o meslek kuluşunun eylemlerini yapanlara sorun, kaçı doktor. Bir veya ikisi. Yol yakınken ilgili meslek grubunun bu yanlıştan dönmesini tavsiye ediyorum, tarihi hata yapıyorlar. Yasa tasarısıyla hekimlerin ücretlerini, sosyo ekonomik haklarını iyileştirdik. Meslek örgütleri buna mı karşı çıkıyor? Vatandaşı muayenehanelerden kurtardık, bunlar halk, özel muayenehanelerde sıra beklesin diye mi bu kanuna karşı çıkıyorlar? Bunlar halkın derdinden haberi olmayan sırça köşk kahramanları. Ben bunları Türk halkına şikayet ediyorum. Bu kanuna, 'halka rağmen halkçılık yapıyorum' diyenler karşı çıkıyor. Garipsiyorum ilgili meslek grubunu. Tarih bunları affetmez, tarih bunu yazar, tam güne karşı çıkanlar gazeteye ilan verenler aslında bu işten iyi para kazananlar. Gazeteye ilan verenler 112 çalışanları değil, hastane acil nöbetçisi pratisyenler değil, köylerde çalışan pratisyenler değil, gazetelere ilan verenler gün aşırı nöbet tutan asistanlar değil. Uzman hekimler ile beraber vatandaşlar bu yasayı büyük bir hasretle bekliyorlar. Ben yol yakınken ilgili meslek örgütünün bu yanlıştan geri dönmesini kendilerine tavsiye ediyorum. Elbette halkımızın yanında olacağız, doğrudan para ilişkisi olmadan doktor ve sağlık çalışanlarının yanında olacağız." dedi.

Sağlık Bakanı Akdağ, bir soru üzerine, sigara yasağıyla ilgili valilikler, il emniyet müdürlükleri, belediye zabıta teşkilatları ile belediye meclis üyeleri gibi kanun uygulayıcılarının taviz vermeden denetim ve yasaklar konusunda özen göstermesini beklediğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber