KPSS giriş belgesi, sınavdan 6 ay sonra ulaştı!

Haber Giriş : 06 Şubat 2005 08:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

10 Temmuz 2004 tarihinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) müracaat eden Murat Tortum'a sınava giriş ve kimlik belgesi sınavdan tam 6 ay sonra ulaştı.

Belgeleri zamanında eline ulaşmadığı için sınava giremeyen Tortum, hakkını arayacak merci bulamıyor. Erzurum'da bir otelde resepsiyon memuru olarak çalışan Murat Tortum, geçen yıl KPSS için müracaat etti. Sınava az bir süre kala sürekli apartmanın posta kutusunu kontrol eden Tortum, belgelerinin bir türlü gelmemesi üzerine ÖSYM Erzurum Bürosu'na müracaat etti. Tortum, yeni bir giriş belgesi için bir dilekçeyle ÖSYM Genel Merkezi'ne müracaat edebileceği cevabını aldı. Sınava 1 hafta gibi kısa bir süre kaldığından kendisine yeni bir kimlik kartının ulaşamayacağını düşünen Tortum'a yetkililer, Ankara'dan yeni bir kimlik çıkartabileceğini söyledi. Ancak Tortum, işleri nedeniyle Ankara'ya gidemeyince KPSS'ye de giremedi.

10 Ocak 2005'te kimlik kartı postay geldi. Sınavdan 6 ay sonra giriş kartının gelmesine içerleyen anne Ezime Tortum postacıya, ?Oğlum sınava girecekti, sizin yüzünüzden giremedi. 6 ay sonra kimlik kartını bize niye getirdiniz?? diyerek sitem etti. Postacının cevabı ise ?Teyze böyle bir şey yok. Bana ne zaman gelirse o zaman dağıtırım.? oldu. KPSS'ye giremeyen Murat Tortum, mağdur ve üzgün olduğunu belirterek, yetkilileri duyarlı olmaya davet etti. Erzurum Posta İşletme Merkezi (EPİM), kendilerine yöneltilen eleştirileri haksız buldu. EPİM Müdürü Metin Gücüyeter, kişilerin adresleri doğru ve eksiksiz yazması gerektiğini kaydetti.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber