TEKEL işçilerinin oturma eylemi sürüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2010 00:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKEL işçilerinin, Ankara'daki oturma eylemi sürüyor.

Türk-İş Genel Merkezi önündeki oturma eylemine, akşam saatlerinde de çeşitli sivil toplum kuruluşlarından destek ziyaretleri gerçekleştirildi.

Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, TEKEL işçisinin sesinin devlet hastanelerinde taşeron çalıştırmanın yasaklanması için mücadele eden sağlık emekçileriyle bütünleştiğini söyledi.

TEKEL işçilerinin eylemine her aşamasında sahip çıkacaklarını anlatan Çerkezoğlu, yarınki mitinge de destek vereceklerini ifade etti.

Isınmak için yaktıkları ateşin etrafında şarkılar s öyleyip halaylar çeken işçilere, bazı sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların getirdiği battaniyeler dağıtıldı.

Türk Eczacıları Birliği üyeleri de oturma eylemi için oluş turulan ve yağmurdan korunmak için üzerine brandalar çekilen alanların zeminine serilmek üzere işçilere strafor dağıttı.

Bu arada, revire çevrilen Türk-İş Genel Merkezi'ndeki konferans salonunda gün boyunca yaklaşık 250 işçiye müdahale edildi. Bu işçilerden 18'i çeşitli hastanelerin acil servislerine sevk edildi.

AA muhabirine bilgi veren Alman Gıda İş Sendikası (NNG) Dortmund Bölge Şubesi temsilcisi Selahattin Yıldırım da eylemde kullanılmak üzere açılan Vakıfbank'taki hesaba 1500 avro yatırdıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber