Akdağ: Doktorların eylemi, tabip örgütünün gösterisi!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2010 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Tam Gün Yasa Tasarısı'nı protesto eden Türk Tabipler Birliği'ne sert eleştirilerde bulunarak, "Hekimlerin eylemi tabip örgütünün gösterisi oldu. Türkiye'de 110 bin hekim var, eylem çağrısına doktorların yüzde 1'i bile iştirak etmiyor" dedi.

Ankara'da temaslarını sürdüren Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Abdullah El Rabiya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı makamında ziyaret etti. Bakan Akdağ, ziyarette Tam Gün Yasa Tasarısı'nı protesto eden hekimlerin eylemi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Akdağ, bu eylemin tabip örgütü gösterisine dönüştüğünü belirterek, "Türkiye'de 110 bin hekim var, eylem çağrısına doktorların yüzde 1'i bile iştirak etmiyor. Daha önceki yıllarda da böyle oldu. Eyleme katılmayarak insan sağlığına hizmet etmeyi bilen hekimlere teşekkür ediyorum. Münferit olayların dışında Türkiye'de ciddi hizmet aksaması yoktur" diye konuştu.

Bir gazetecinin 'Domuz gribinden ölü sayısı kaça yükseldi?' şeklindeki sorusuna Bakan Akdağ, "Şu ana kadar domuz gribinden Türkiye'de 600'ün üzerinde kişi öldü, hastalık yatıştı. Hamileler ve sürekli grip olan kişilerin domuz gribi aşısı yaptırmaları gerekir" karşılığını verdi.

Haiti'de yaşanan deprem felaketiyle ilgili Sağlık Bakanlığı'nın bölgeye acil yardımlarda bulunduğunu kaydeden Akdağ, "Haiti'de yaşanan depremde vicdanımızı sızlatan ağır bir insanlık dramı yaşanıyor. Türkiye'de 19 kişilik sağlık afeti ekibi bölgeye gönderildi. Ayrıca 45 sağlık ekibinin çoğu uzman kişilerden oluşuyor. 40 ton malzeme ile 1 seyyar hastane ve ambulans gönderildi" diye konuştu.

Türkiye'de 10 yıl içinde hekim hatalarından dolayı ciddi tazminat davaları açıldığını anlatan Bakan Akdağ, bakanlık olarak bunun önüne geçmek için zorunlu meslek sigortası getireceklerini söyledi. Akdağ, "Bir sigorta sistemi oluşturmak gerekiyor. Yeni kanunen hekimleri korumak için zorunlu meslek sigortası getiriyoruz. Hekimleri yüksek tazminatlar ödemekten kurtarmış olacağız. En riskli prim ödemesi 1 milyon TL, tazminatı geri ödemek şartıyla aylık 100 TL'dir. Bunun yarısını devlet veya özel sektör, diğer yarısını hekimler ödeyecektir. Biz bu sistemi hekimlerin yararına görüyoruz" dedi.

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı El Rabiya ise, Türkiye'de bulunmaktan mutlu olduğunu belirterek, Sağlık Bakanı Akdağ ve hükümete teşekkür ettiğini dile getirdi. Bakan El Rabiya, Türkiye'nin gündeminde olan Tam Gün Yasası'na destek verdiğini anlatarak, "Suudi Arabistan'da da tam gün yasası uygulaması devam ediyor. Üniversitede doktor hocaysa muayene açmak durumu var. Tam Gün Yasası'nı destekliyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber