Turkcell, hangi hakla kamucell tarifesinde yüzde 30 zam yaptı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ocak 2010 10:09, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Uzun süredir Turkcell abonesiyim ve zaman zaman farklı operatörler ve sabit hatları da aramam nedeniyle her yöne 1500 dakika 45 TL kamucell tarifesine geçtim. Bu tarifeye geçmemden daha 6 ay bile geçmemiş olmasına karşın dün Turkcell'den aldığım bir mesaj ile şok oldum. Mesajda aynen sunlar yazıyor.

" Bizbize Kamu 1500 dk her yone paketinin ucreti ilk fatura kesiminden itibaren aylık 59 TLpaket aşım ücreti ise her yöne dakikası 64 kr olacaktır."

Benim aylık normal konuşmam ile bu süreyi doldurmam zaten mümkün degil ve bu ücreti ödemeyi kabul etmişken daha fazla ödemenin ne anlama geldiğini sormak için Turkcell'i aradım oradaki operatörün bana söylediği Devletin yeni vergiler getirdiği, buna bağlı olarak Turkcell de kendini korumak için tarifeye zam yaptığını belirtti. Belirtilen zam orani % 30 dan fazladır, üstelik bir şirket kendini korumak adına müşterisine bu kadar zam yapması doğal mıdır? üstelik benim tarifeye geçmem üzerinden daha 6 ay bile geçmemişken bu kadar bir zam ile karşılaşmamın hukuki bir çözümü olabilir mi? Turkcell'in daha önce de 1200 dk kamucell için faklı uygulama yapmış ve mahkeme kararıyla geri adım atmış idi bu sorun için de benzer bir çözüm olabilir mi?

Bülent Kaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber