BDP'li belediye başkanına şafak operasyonu

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 21 Ocak 2010 10:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Iğdır'ın BDP'li Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ile 10 parti üyesinin evine sabah saat 05.00 de polis ve jandarma tarafından ortak operasyon düzenlendi..

Operasyon sonrasında jandarma Belediye Başkanının evinde arama yaptıktan sonra makam aracına el koyarak Başkan Güneşi'i götürdü.

Iğdır Belediyesi'nin Serhat Yardım'a 140 bin liralık akaryyakıt borcu nedeniyle geçtiğimiz günlerde bir çöp arabası ile Belediye Başkan yardımcısının makam aracı haciz edilmişti.

Olayın ardından Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, "Borcumuzu sırayla ödüyoruz. O zaman gelin benim makam aracımıda haciz edin" diye açıklama yapmıştı.

Bugün saat 05.00 sıralarında jandarma ve polis belediye Başkanının evine şok bir baskın düzenledi.

Evde arama yapan jandarma ekipleri kapının önünde duran makam aracını da bağlayarak götürdü.

Aramanın ardından BDP'li Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş, ifadesine başvurulmak üzere götürüldü.

Aynı saatlerde Barış ve Demokrasi Partisi üyesi 10 kişinin daha evine baskın düzenledi. Jandarma, Belediye Başkanının evinden sonra Belediye binasına gelerek burdada arama yaptı.

Belediye Başkanı Güneş'in Avukatı Murat Yikit, Belediye Başkanı ile 10 BDP li üyenin terör örgütü PKK üyesi oldukları iddiasıyla bu aramaların yapıldığını açıklayarak "Savcılığın talebi üzerine Iğdır Sulh Ceza Mahkemesinin kararı ile bi aramalar yapılıyor. 10'a yakın adreste sabah saat 05.00'te aramalar başlatıldı. Detaylı bir bilgiye sahip değiliz, ancak örgüt üyesi oldukları iddiası var" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber