Polisten Milletvekili Çetin Soysal'a çiçekli özür

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2010 13:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Abdi İpekçi Parkı'nda eylem yapan TEKEL işçilerine destek verirken polisin biber gazlı müdahalesine maruz kalan CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, TEKEL işçileriyle birlikte çevik kuvvet polislerini ziyaret etti.

Çevik kuvvet polisleri, Soysal ve beraberindeki TEKEL işçilerini, Şehit Emniyet Müdürü A. Gaffar Okkan Atlı Polis Eğitim Merkezi'nin bahçesinde çiçeklerle karşıladı.

Soysal, yaptığı konuşmada, Abdi İpekçi Parkı'ndaki tablonun Türkiye'ye yakışmadığını söyledi. "Feryadını duyurmak için ülkenin dört bir yanından gelen insanlarımızla birlikte İstiklal Marşı okuduk bir süre sonra biber gazına maruz kaldık" diyen Soysal, şöyle devam etti:

"En önemli olay, biz emniyetimizi bir anne kadar şefkatli, bir hukukçu kadar bilgili, bir asker kadar disiplinli görmek istiyoruz. Biz emniyetimizin barışçıl gösterilerde hoşgörü sahibi olmasını istiyoruz. Emniyetimizin, barışçıl gösterilerde insanlarımızı potansiyel suçlu olarak görmemesini istiyoruz ve imzaladığımız uluslararası sözleşmelerin gereği ne ise örneğin orantılı güç kullanımını önemsediğimizi belirterek, bu çerçevede davranılması gerektiğini düşünüyoruz. İşte buluşmayı bunun bir adımı olarak değerlendiriyoruz. Mustafa Kemal'in dediği gibi, 'uygarlık bağışlama ve hoşgörü demektir', yine Hacı Bektaş'ın dediği gibi, 'incinsen de incitme'. Burada yaşanan acı olayları elbette ki yüreğimizden silmemiz çok kolay olmayacak."

TEKEL işçilerinin sesine kulak verilmesini ve daha hoşgörülü yaklaşılmasını isteyen Soysal, "İşçi arkadaşlarımıza dönük yapılan bu orantısız güç kullanımını artık unutuyoruz. Sevgiyi, barışı, dostluğu öne çıkaralım ve insana dost gibi yaklaşalım. Bu ülke hepimizin. Hepimiz birbirimize sarılalım" dedi.

ÖZDEMİR'İN SÖZLERİ

Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir de 17 Aralık 2009'da Abdi İpekçi Parkı'nda işçilere müdahale olayının ardından gelişen süreçte yakından tanınan Soysal'ın, TBMM'deki makamında polisler tarafından ziyaret edildiğini anımsattı. Soysal'ın, bu ziyaretten memnun kalarak iadeyiziyaret tekliflerini kabul ettiğini belirten Özdemir, şöyle konuştu:

"Teşkilatımızı tanıyıp, tüm ön yargıların kırılması için bu ziyaret çok önemlidir. Emniyet teşkilatı hukukun üstünlüğüne yürekten inanan, insan haklarına saygılı, şeffaf bir kurumdur. Bu çerçevede icra ettiği görevlerde yanlış anlaşılmalar nedeniyle olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın gönüllerinin kazanılması, iletişim yollarının daima açık tutulması amacımızdır. Özel olarak kurulan toplum destekli polislik önemli görevler yüklenmektedir. Modern toplumlarda halkın desteğini almayan teşkilatların başarıya ulaşmayacağı kesindir. Emniyet teşkilatı olarak kendimizi yenileyen ve geliştiren bir kurumuz. Vatandaşlarımızın yapıcı eleştirileri, ikazları bizi olumlu olarak etkilemektedir." Konuşmaların ardından polisler ve konukları öğle yemeği yedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber