Başbakana hakaret davasında öğretmene beraat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2010 14:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'de derste Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye öğütlerini anlatırken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen edebiyat öğretmeni, beraat etti.

Edebiyat öğretmeni H.H.T'nin avukatı Ali Uğur Gökmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada, Başbakan Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılanan müvekkilinin beraat ettiğini söyledi.

Öğretmen H.H.T'nin daha önce de aynı konuda yapılan şikayet nedeniyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığını, bu davadan da beraat ettiğini belirten Gökmen, şunları söyledi:

?Müvekkilim 29 yıllık edebiyat öğretmeni. Dersinde başörtülülerin üniversiteye girişlerine ilişkin yasanın meclisten geçtiği günlerde bir öğrencisi 'Öğretmenim bu ülke nereye gidiyor?' diye sormuş. Kendisi de 'Bizim gibi

Kemalist öğretmenler bu kürsülerde olduğu sürece bu ülke hiçbir yere gitmez' şeklinde karşılık vermiş. Bu sözlerden rahatsız olan bazı kişiler, müfredatta da bulunan Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye öğütlerinde geçen ifadeleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içerdiği iddiasıyla şikayet etmişler. Bu iddiaların hiçbirinin doğru olmadığı yargı kararıyla ortaya çıktı.?

Ali Uğur Gökmen, başka bir okula tayini çıkarılan öğretmenin tayininin, İzmir 1. İdare Mahkemesine yapılan başvuruları üzerine durdurulduğunu ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber