Öğrencilerden koyunlu eylem

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2010 15:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Cağaloğlu'ndaki İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan bir grup lise öğrencisi, "Bizi değil ancak koyunu eğitirler" diyerek, yanlarında getirdikleri oyuncak koyunla eylem yaptı. Liseli grup, Başbakan Erdoğan'a da sıfırlarla dolu bir karne hazırladı.

Kendilerine Yurtsever Cepheli Liseliler adını veren yaklaşık 200 kişilik grup, öğlen saatlerinde İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne yürüdü. Eğitim sistemi başta olmak üzere birçok konuda haksızlık yapıldığını öne sürerek tepkilerini dile getiren öğrenciler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere sıfırlarla dolu bir karne hazırladı.

Grup, "yoksulun halinden anlama", "işçinin halinden anlama", "bilimsel düşünme", "yurttaşa saygı" ve "öğrenciyi anlama" derslerinden sıfır verdikleri Erdoğan'ı, "aydınlanmacılık", "halkçılık" ve "bağımsızlıkçılık" derslerinden muaf tuttuklarını belirtti.

Grup yaptıkları açıklamada, "Bu şekilde bizi değil ancak bir koyunu eğitirler" diyerek, yanlarında getirdikleri oyuncak koyunu İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası yakınına bıraktı. Polisin güvenlik önlemleri aldığı eylem, olaysız sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber