Öğrencisini süpürgeyle döven öğretmen görevinden uzaklaştırıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 15:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunda 3 öğrencisini süpürge sapı ile dövdüğü iddiasıyla hakkında soruşturma açılan öğretmen 46 yaşındaki S.A., geçici süreyle görevinden uzaklaştırıldı.

Geçen yıl 8 Kasım'da, Alanya'nın Cikcilli Beldesi'nde bulunan Mehmet Emine Öncü İlköğretim Okulu'nda öğretmen S.A.'nın, 3'üncü sınıf öğrencileri olan 10 yaşındaki erkek öğrenciler A.Z., H.K., E.Ö. ve H.Ü.'yü ders sırasında konuştukları gerekçesiyle sınıfın temizliğinde kullanılan süpürgenin sapı ile dövdüğü iddia edilmişti. Öğrencilerden A.Z., öğretmeninin dayak olayından sonra ?Eğer ailene söylersen okula gelme, almam seni? dediğini ileri sürmüştü. A.Z.'nin babası Bilal Z. de ?Çocuğumu okula eğitmek için gönderiyorum. Ancak çocuk kan revan içinde. Öğretmeni bana çocuğumun düştüğünü söyledi ancak sınıf arkadaşlarından öğretmeninin dövdüğünü öğrendim. Öğretmene sordum, ?Olur böyle şeyler' diye geçiştirmeye çalıştı? demişti. S.A., hakkındaki iddialar nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet edilmişti.

ÇAĞDIŞI BİR HAREKET

Şikayetler üzerine soruşturma açan Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmenin öğrencilerden üçüne dayak attığı kanaatine vararak, öğretmeni geçici süreyle görevden uzaklaştırdı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Köseoğlu, olayı sonuçlandırdıklarını ve ikinci dönemden itibaren öğretmen S.A.'nın görevden alındığını açıkladı. Dayak olayının çağdışı bir hareket olduğunu belirten Köseoğlu, ?Alanya'da taviz vereceğimiz son şey eğitimde şiddettir. Öğretmen bize öğrencilerin düştüğünü söylemişti. Okulda yaptığımız araştırma sonucunda öğrencilere şiddet uygulandığını öğrendik. Böyle bir şahıs eğitimci olamaz. O yüzden görevden alındı? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber