Liselilerden 'sıfır' dolu karne eylemi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2010 16:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İlk ve orta öğretim kurumlarında yarıyıl karnelerinin alındığı gün bir grup liseli öğrenci Beyoğlu'nda eylem yaptı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarıyıl karnesini hazırlayan liseli öğrenciler, AK Parti hükümetinin eğitim politikalarını tiyatro oyunuyla protesto etti. Basın açıklaması yapan öğrenciler daha sonra tamamı sıfır olan karneyi Başbakana gönderdi.

Kendilerine Liseli Genç Umut adını veren yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, hükümeti protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplandı. 'Ampul başbakan karnesinden belli olur' yazılı pankart açan öğrenciler hazırladıkları tiyatro oyunuyla hükümetin eğitim politikalarını protesto etti.

Gösterinin ardından grup adına açıklama yapan Eylem Müstekin, bugün Türkiye genelinde ilk ve orta dereceli okulların yarıyıl tatiline girdiğini ve binlerce öğrenciye karne verildiğini söyledi. Ekonomik krizin nedeniyle anne ve balarının işsiz kaldığını ve çok zor bir yarıyıl geçirdiklerini kaydeden Müstekin, "Bugün karnelerimizi aldık ve biz de yoksulluğumuzun sorumlusu olan ampul Tayyip'in karnesini hazırladık. Tayyip ve partisi maalesef hiçbir dersten geçemedi ve sınıfta kaldı." dedi.

Açıklamasının sonunda Başbakanın karnesini okuyan öğrenciler daha sonra Galatasaray Postanesi'ne giderek tamamı sıfır olan karneyi başbakana gönderdi. Yoğun yağmur altında şarkılar söyleyen öğrenciler olaysız dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber