Havaalanında kaza; Pilot adliyeye sevk edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2010 14:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazaya karışan Türk Hava Yolları (THY) pilotu Mehmet Y. ve uçaklara klavuzluk yapan 'Follow Me' aracının sürücüsü adliyeye sevk edildi.

Atatürk Havalimanı'nda kalkış için pist başına giden Türk Hava Yolları (THY) uçağının kanadı, buzlanmaya karşı işlem yapan 'De-icing' aracına çarpmıştı. Kazada devrilen araçta bulunan operatör Güven Alkan hayatını kaybetmiş, sürücü Adem Yüksel de yaralanmıştı. Olayın ardından kaptan pilot Mehmet Y., yardımcıları ve uçaklara klavuzluk yapan 'Follow Me' aracı sürücüsü ifadeleri alınmak üzere Atatürk Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü.

Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan pilot Mehmet Y. ve klavuz aracın sürücüsü Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.


İstanbul-Bangkok seferini yapacak olan THY'ye ait uçağın kalkışından önce buzlanmaya de-icing işlemi yapan araca, kalkış için manevra yapan uçağın kanadı çarptı.

Operatör apronda yaşamını yitirirken, yaralanan aracın sürücüsü hastaneye kaldırıldı.

DHM yetkililerinden alınan bilgiye göre, saat 00.30 sıralarında içinde 237 yolcusu bulunan Türk Hava Yolları'na ait TK- 60 sefer sayılı Aırbas A 340 tipi yolcu uçağına, uçuş öncesi yoğun kar yağışı nedeniyle de-icing (Uçağın alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanması) uygulandı. İşlem bittikten sonra pist başından alana girmek için manevra yapan uçağın kanadı de-icing aracına çarptı. Çarpmanın etkisiyle aracın sepetinde bulunan Apron Techizat Operötürü Güven Alkan yere düştü. Araç da Güven Alkan'ın üzerine devrilerek ölümüne neden oldu. Yaralanan araç sürücüsü Adem Yüksel ambulansla özel Ataköy Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kaza sonrası kanadında hasar meydana gelen uçak hangara çekildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber